Foto: Unsplash/Ilustracija

Došla na posao nakon vikenda, dočekao je jeziv prizor: ‘Mislila sam da je kava’

Autor: B. D.

Sigurno ste nekad u kući ostavili komadić hrane koji je privukao najezdu mrava. Ove radišne životinjice signaliziraju svojoj koloniji čim pronađu hranu, zbog čega ih na jednom mjestu odjednom može osvanuti stotine. Međutim najezdu mrava vjerojatno niste susreli na radnom mjestu.

Korisnica Reddita Echowolfe88 objavila je fotografije kuhinjskog ormara sa svog radnog mjesta od kojih smo se naježili. Napisala je da je došla na posao i krenula skuhati kavu.

Kad je otvorila ormarić odmah je opazila da je njegova unutrašnjost prekrivena nečime. Prvo je mislila da su kolege nešto prosuli. “U petak sve je bilo uredno i čisto. Tu nitko nije bio tijekom vikenda, a onda smo vidjeli ovo”, napisala je.

The ant situation we found at work when we went to make coffee
byu/Echowolfe88 inWellthatsucks

Najezda na poslu

Na fotografijama koje je korisnica objavila vidi se kolonija mrava koji su se uselili u kuhinjski ormarić. “Prvo sam mislila da se prosipala kava, ali onda se sve počelo micati”, dodala je.

Bračni par ostavio prozor otvoren po noći: Ostali u čudu kada su vidjeli što im se ušuljalo
Njena objava zgrozila je korisnike Reddita i privukla brojne komentare. Mnogi od komentara bili su duhoviti. Neki su joj dali i šašave savjete. Jedan korisnik sugerirao joj je da povede mravojeda na posao. Drugi je imao još ekstremniju ideju pa joj je predložio da uštede za bacač plamena.

Ovakve najezde mogu nastati ako mravi u zidu naprave gnijezdu. Mravi se veoma brzo razmnožavaju i kreću se koordinirano, pa ih se na jednom mjestu mogu preko noći pojaviti stotine, pogotovo ako je dovoljno da samo izgmižu kroz rupu u zidu. Za uništavanje kolonije bilo bi dovoljno ubiti njihovu maticu, jer je ona jedina koja u koloniji može polagati jajašca.
Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.