Stocksy

DJEVOJČICA SE PROBUDILA IZ KLINIČKE SMRTI: Vidjela sam tkivo svemira, prostor i vrijeme! Znala sam sve o svemu!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Djevojčica koja je bila klinički mrtva, vjeruje da je postala dio samog univerzuma, a prošlost, sadašnjost i budućnost odigravale su se istodobno. Kada je žena po imenu Mash imala samo pet godina, pogodila ju je groznica s temperaturom većom od 40 stupnjeva. Djevojčica je počela dobivati napade, jer joj se bolest pogoršala, pa ju je njezina majka odvela u bolnicu. Bila je na rubu smrti.

Mash, koja je sada u svojim 40-ima, rekla je kako se počela osjećati  sve umornije, a ipak sve više u miru jer kao da joj je bol popuštao.

U jednom trenutku, dok se život izvlačio iz nje, Mash je rekla medicinskom osoblju, koje je bilo u sobi s njezinom majkom, da se “osjeća mnogo bolje”.

Međutim, u tom trenutku, Mash je rekla da je počela nadilaziti prostor i vrijeme, kao da je bila dio samog univerzuma.

Za Fondaciju za istraživanje iskustava tik do smrti, napisala je:

“Zvukovi u prostoriji počeli su dobivati šuplju jeku. Imala sam potrebu zatvoriti oči pa sam to i učinila. Osjećala sam se tako ponosno. Otvorila sam oči i ugledala – sebe. Nisam bila uznemirena ni uplašena. Ali, bila sam malo zbunjena. Znala sam da nemam tijelo. Osjećala sam se kao da sam dio svega i svakoga. Samo sam lebdjela. Mogla sam vidjeti druge prostorije”.

“Kasnije sam detaljno opisala razgovore, za koje nema šanse da sam ih mogla znati. Izdigla sam se iz bolnice i nastavila se uzidzati. Vidjela sam događaje iz mojeg kratkog života.




Poslije sam detaljno opisala stvari koje su se dogodile čak i prije nego što sam naučila govoriti. To su bili događaji kojih se nikako ne bih mogla sjetiti, no sjećam ih se i to s mnogo detalja. Dok sam se nastavila uzdizati, osjećala sam se spokojno.

Nije bilo pitanja ni nepoznanica. Vrijeme se “uvilo” oko sebe. Nije bilo prošlosti, sadašnjosti ni budućnosti. Sve se događalo sada i sve u isto vrijeme.

Osećala sam ujedinjeno ili kao da sam jedno sa svijetom. Znala sam sve o univerzumu.




Razumjela sam vrijeme i našu povezanost jednih s drugima. Znala sam da nemam više pitanja.

Iznenada, počela sam se kretati k prelijepom svjetlu i željela sam ga dodirnuti.

Međutim, osjetila sam prasak i bila sam povučena natrag kroz bolnicu. Spustila sam se odmah”.

Mash zatim navodi kako se probudila u bolničkoj postelji, a liječnici, koji su je oživjeli, rekli su joj da je bila klinički mrtva.

Međutim, liječnici i medicinsko osoblje kažu da takva iskustva nisu nužno dokaz života poslije smrti te da postoje znanstvena objašnjenja za takva iskustva jer mozak kreira takve prizore zato što je to njegova tehnika preživljavanja.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.