Wikimedia Commons

Dječak tvrdi da je umro u napadima 11. rujna: Njegova priča je jeziva

Autor: Zlatko Govedić

Mnogo godina od napada 11. rujna, dokumentarna serija pod nazivom “Duh unutar mog djeteta: Jedan dječak pamti svoj prošli život” ispričala je priču o Cadeu, tada sedmogodišnjaku koji tvrdi da se reinkarnirao.

Dječak, rođen 2004., tvrdi da se sjeća pada s jednog od nebodera “Blizanaca” 11. rujna. 2001. u New Yorku. U jednom isječku iz serije, vozi se gradom i gleda nebodere kroz prozor. U toj sceni, rekao je: “Onaj veliki sjajni izgleda baš kao neboderi Svjetskog trgovinskog centra. To budi puno uspomena. Ali neću ući, OK? Ovo je jezivo. Jednostavno mi se ne sviđa. Ne bih volio ući u tu visoku zgradu… ne”.

Cadeova majka Molly dalje objašnjava da je Cade uvijek bio “uznemiren” u blizini visokih zgrada i da je šokantno, jednog dana tvrdio da je umro tijekom napada dok je radio u Svjetskom trgovinskom centru.

‘Nisam osjećao ništa’

“Konačno sam došla do točke gdje više nisam mogla to poreći. Jednostavno je rekao da je bio u zgradi koju je nešto pogodilo. Eksplozija. Da je pao. I onda su se komadi odjednom složili, kao slagalica. Zrakoplovi, visoka zgrada… ta osoba bila je u Svjetskom trgovinskom centru”, ispričala je majka.

Tijekom dokumentarnog filma, Cade je nastavio tvrditi: “Avion je udario u Svjetski trgovinski centar, zatim se zaglavio u zgradi. Kad sam padao, još sam bio živ. A onda me pogodio kamen. Nisam osjećao ništa jer sam umro”.

Molly je rekla da je njen sin počeo imati nasilne noćne more o padu kad je imao oko tri godine. “Cade je bio jako dobar kao beba. Mnogo je spavao. Miran, tih. Baš oko njegove treće godine, počeo je buditi vrišteći o padu, mogao je vidjeti Kip slobode iz ureda i o tome kako mu je slomljena noga. Bila bih u krevetu, a Cade bi samo počeo plakati usred noći. Budio bi se vrišteći o radu u visokoj zgradi”.
Jedno pitanje oko Nikole Tesle i dalje izaziva kontroverze, ali samo je jedan ispravan odgovor

‘Znam tko je bio on u prošlom životu’

Tvrdila je da je tada počeo crtati zgrade s čovjekom koji pada: “Tada sam počela vjerovati da opisuje 11. rujna”. Dodala je da je postala zabrinuta zbog Cadeove opsesije smrću i kako je navodno inzistirao da ljudi ne umiru.
Tvrdila je i da je rekao da ju je izabrao da mu bude majka i da Cade nije njegovo ime. Molly je rekla da je nakon što je čula navodna sjećanja svog sina na 11. rujna odlučila provesti vlastitu istragu.

“Zapravo mi je druga majka poslala poveznicu, rekla je da postoji čovjek koji je radio u Svjetskom trgovinskom centru i umro je 11. rujna. Život mu se podudara s onim što Cade opisuje kao svoj život i svoju smrt. Obavila sam istragu, uspostavila vezu i sada znam. Znam istinu. Znam tko je bio. Znam kako je umro. Ali kao majka, osjećam se vrlo bespomoćno. Ne mogu to sjećanje ukloniti iz Cadea”.

Kako bi spriječila daljnju bol za obitelj žrtve, Molly je odlučila zadržati “ime osobe koja je Cade bio u prošlom životu” kao tajnu.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.