fbpx
Screenshot

DJEČAK (3) TVRDI DA JE VEĆ ŽIVIO! Šokirao informacijama: ‘Već sam imao mamu’

Autor: S.V.

Cameron Macauley škotski je dječak koji je postao poznat već kao trogodišnjak kada je u dokumentarcu “The Boy Who Lived Before”, emitiranom 2006., britansku javnost šokirao pričom o svom prošlom životu, pri čemu je davao vrlo precizne informacije.

Tvrdio je kako je imao još jednu majku i oca koji je poginuo prelazeći ulicu.

“Nije gledao ni lijevo ni desno”, kazao je dječak dodajući kako mu se otac zvao Shane Robertson i kako su imali crno bijelog psa.


Majka mu se nije obazirala

Njegova se majka u početku nije pretjerano obazirala pripisujući sve dječjoj mašti, međutim, kada je dječak počeo učestalo spominjati izolirani škotski otok Barre kao mjesto na kojem je živio, te kada je njegova priča postajala sve smislenija – uključila je i stručnjake:

“Sva djeca fantaziraju i imaju izmišljene živote i prijatelje. No, djeca te fantazije mogu kontrolirati i prilagođavati ih prema svojoj volji. Cameron to ne može”, kazala je Karen Majors, psihologinja specijalizirana za djecu i njihovu bojnu maštu.

Kada je Cameron počeo objašnjavati kako se na izolirani otok Barre (udaljen 350 kilometara od Glasgowa u kojem je dječak živio) avionom slijeće na plažu, jer nema pistu – pala je odluka. Dječak mora otići do mjesta za koje tvrdi da je mjesto njegova prvog života. I otišli su.

Kada su mu pokazali kuću, dječak je zaplakao

Uz Camerona i njegovu majku, na put je krenuo i  Dr. Jim Tucker , američki psihijatar koji na srednjoj školi University of Virginia School of Medicine predaje psihologiju, a kojemu su predmet interesa djeca koja se navodno sjećaju svojih prošlih života. Kada su sletjeli na plažu, Dr. Jim i Cameronova majka ostali su nijemi, tvrdi se u dokumentarcu koji je snimio Channel 5…

Kada su stigli do prvih kuća, izašli su van. Cameron se približio jednoj od njih, ušutio i – tiho zaplakao. Kada se smirio, sa smiješkom je pozvao majku da uđu unutra. Tu su bili, kao što je i opisivao, kamin i prozor s kojeg je pogled pucao na plažu na koju su slijetali avioni. S dvorišta je do plaže vodio puteljak. Na njega se ulazilo kroz mala vrtna vrata, a pod kućom je, na plaži, bilo ogromno kamenje. Sve se poklapalo. No, na otoku nije bilo traga o čovjeku koji se zvao Shane Robertson…
Dakako, ma koliko ova priča fascinirala gledatelje, ne postoje ikakvi znanstveni dokazi koji bi potvrdili Macualeyevu priču…

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.