Ilustracija

Dedždžal je islamski naziv za ‘Antikrista’: Očekuju ga uskoro, a ubit će ga Isus Krist!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

U islamskoj eshatologiji, među velikim predznacima Sudnjega dana jest i pojava Dedždžala (lašca), čovjeka koji će nastojati zavesti vjernike svim mogućim metodama i obmanama.

Dedždžal (arapski: Al-Masīḥ ad-Dajjāl) je mlad čovjek, crven, nizak, hodat će primičući prste a odmičući pete, kovrdžave kose, širokog čela, širokih prsa, pobrisanog desnog oka. To oko niti je istureno, niti je udubljeno, poput je bobe koja pluta po površini. A njegovo lijevo oko je prekriveno gustom koprenom. Od njegovih svojstava je i neplodnost, neće imati djece. U islamskim svetim knjigama, hadisima, navodi da će Dedždžala slijediti 70.000 Židova iz iranskoga grada Esfahana.

Poslanik Muhammed je rekao da će se on pojaviti “između Iraka i Šama”. U to će vrijeme biti malo ljudi. Bit će reducirani na jako malo područje Azije i Europe, i bit će stravične suše. Tko bude vjerovao u Dedždžala, njemu će kiša padati, a tko ne, njemu neće. Taj će biti žedan i siromašan. Dedždžal će čak i oživljavati ljude. Uz njega će biti džini, tj. demoni.

IZVANZEMALJCI NE POSTOJE Izmislili su ih svjetski moćnici da vjerujemo u Antikrista

Mnogi muslimani vjeruju da je rat u Siriji, tj. nemiri na Bliskom istoku, predznak Posljednjih dana, tj. očekuju da će se Dedždžal uskoro pojaviti. No tada bi uskoro trebalo da se pojavi i Isus.

Kur’an, naime, spominje da će Dedždžala ubiti Isus (u islamskoj teologiji zovu ga Isa a.s.).
Isus će ga susresti na ulazu u mjesto zvano Ludd. Kad ga Dedždžal ugleda, topit će se kao sol, a Isus će mu reći:

“Imam za tebe udarac koji neću propustiti”.

Pratit će ga, udariti ga kopljem i poraziti njegove sljedbenike. Pridružit će mu se vjernici i ubijati ih sve dok drvo i kamen ne progovore:
“O muslimanu, evo Židova iza mene, dođi i ubij ga, osim drveta garkad, ono je doista drvo židova”.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.