Screenshot/Youtube

Britanska vlada ima novu strategiju o NLO-ima: Jedan incident zabilježen je nad zrakoplovnom bazom

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Devedesetih u “Uredu za NLO-e” u britanskome ministarstvu obrane nisu pronađeni definitivni dokazi izvanzemaljske prisutnosti, no bilo je mnogo bizarnih i neobjašnjivih incidenata. Godine 2009. Kraljevsko ratno zrakoplovstvo (RAF) utvrdilo je da nakon više od 50 godina nijedno izvješće o NLO-ima koje je primilo Ministarstvo obrane nikada nije otkrilo nikakve dokaze potencijalne prijetnje. Dakle, Ministarstvo obrane zatvorilo je svoj “NLO pult” i priopćilo javnosti da su sve datoteke o NLO-ima predane Britanskome nacionalnom arhivu, u konačnici radi potpunog javnog otkrivanja.

No nedavna istraga, proizašla iz primjene Zakona o slobodi informiranja, otkrila je da neka izvješća nikada nisu objavljena. Umjesto da ta izvješća nastavlja slati u Nacionalni arhiv, RAF je odlučio da će objaviti sva preostala izvješća i dokumente o NLO-u na posebnoj web stranici Gov.uk.

Proces odobrenja za ove dokumente trenutno je u tijeku, a očekuje se da će mrežno objavljivanje biti održano u prvom tromjesečju 2020. godine. Od sada će sve nove informacije britanske javnosti o viđenjima NLO-a biti usmjerena na njihove lokalne policijske snage.

Dakle, službeni stav Ministarstva obrane jest: “Ministarstvo obrane nema mišljenje o postojanju ili izvanzemaljskom životu niti istražuje izvješća o NLO-ima”.

Jedan od primjera NLO-a iznad baze britanskoga RAF-a iz svibnja 2018. može se vidjeti na ovoj snimci:

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.