Ilustracija: Unsplash

BIZARNO! Akvarijska ribica počinila prijevaru s kreditnom karticom u prijenosu uživo na Youtubeu

Autor: Zlatko Govedić

YouTuber koji je pustio svoju ljubimicu ribicu da igra videoigrice dobio je više od očekivanog tijekom nedavnog prijenosa uživo.

Ta je priča toliko bizarna da je mogla doći samo iz čudnog svijeta YouTube kanala “Mutekimaru Channel”, japanskog streamera koji je poznat po tome što svojim ljubimcima ribama omogućuje igranje videoigara s pomoću softvera za praćenje kretanja koji tumači položaj životinje u njezinu akvariju kao poteze igrača.

Tijekom nedavnog prijenosa uživo ostavio je ribicu da igra “​​Nintendo Switch Pokemon Violet”. Iako su stvari dobro počele, nekoliko sati nakon pokretanja igra se srušila, dajući ribici pristup nadzornoj ploči konzole.

Nesavjesna ribica na kraju je otišla u eShop i prebacila oko 500 jena s računa vlasnika, otkrivajući podatke o njegovoj kreditnoj kartici svima koji su pritom gledali stream.

Također je uspjela iskoristiti sredstva za kupnju profilne slike za igru “​​Nintendo Switch Sports”.

Kada je vlasnik saznao, bilo je prekasno i na kraju je morao otkazati svoju kreditnu karticu.

Međutim, uspio je dobiti povrat novca od Nintenda nakon što je objasnio situaciju.




Očekivano, odvjetnik ribice bio je nedostupan za komentar.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.