Ilustracija

Amerikanci otkrili jezivu istinu: Rusi u završnoj fazi testiranja najstrašnijeg oružja u povijesti!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Rusija namjerava postaviti autonomne projektile na oceansko dno gdje mogu ostati desetljećima i biti aktivirani daljinski.

Jedna od glavnih prepreka jest potreba za ravnotežom sustava, uključujući i ugrađenu komunikacijsku opremu, prije aktiviranja. Napajanje za bilo koji sustav mora biti konstantno, pouzdano i sposobno djelovati duže vrijeme, bez potrebe za punjenjem goriva.

Rješenje za taj problem nalazi se u tzv. “nuklearnim baterijama” ili radioizotopskim termoelektričnim generatorima (RTG).

RTG proizvodi struju koristeći se termoparovima koji pretvaraju toplinu oslobođenu raspadanjem radioaktivnoga materijala.

RTG se dugo rabi kao podrška operacijama u svemiru. Rusi su ga dugo rabili za napajanje udaljenih bespilotnih objekata na arktičkome i planinskom terenu.

Ministarstvo obrane i Ruski istraživački institut za eksperimentalnu fiziku 8. kolovoza izveli su zajednički test raketnog motora na tekuće gorivo. Test je izveden na Državnome središnjem pomorskom poligonu Nenoksa (GTSMP), tajnom ruskom pomorskom objektu poznatom kao “Vojna jedinica 09703”.

Test je bio u izradi oko godinu dana. Što se točno testira i zašto, ostaje tajna, ali procjena je trajala otprilike sat vremena. To nije uključivalo stvarno pokretanje motora nego nerazorno testiranje RTG napajanje motora.




Zbog tog ruskog oružja, koje je očigledno u završnoj fazi, nastala je prava panika na Zapadu, a naročito u SAD-u. Možete pretpostaviti što će se dogoditi kada Rusi postave kanistre sa stotinama nuklearnih projektila na dnu mora blizu obala potencijalnih neprijatelja i sve ih aktiviraju jednim daljinskim signalom.

Evidentno je da je vojna moć Rusije, a posebno ona nuklearna, daleko ispred svih vojnih sila pa i SAD-a, koji znatno zaostaje u nuklearnome naoružanju.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.