Screenshot/Youtube

Američka vojska snimila NLO na Bliskom istoku: Neovisni stručnjaci analizirali spektakularnu snimku

Autor: Zlatko Govedić

Spektakularan NLO u obliku kugle i boje svijetlog metala, koji je američka vojska snimila na Bliskom istoku, možda je konačno identificiran.

Objekt koji se kreće velikom brzinom iznad nekih zgrada negdje na Bliskom istoku i leti ispod drona MQ-9 Reaper, snimljen je 12. srpnja 2022. i prvi put javno prikazan pred Odborom za oružane snage američkog Senata u travnju.


Snimku je tada prikazao Sean Kirkpatrick iz Ureda za rješavanje anomalija svih domena (AARO). Pritom je rekao: “Ovo je tipičan primjer stvari koju najčešće vidimo. Vidimo ih po cijelom svijetu i vidimo kako izvode vrlo zanimljive prividne manevre. Međutim, ovaj posebno, mogu istaknuti, nije pokazao nikakve zagonetne tehničke sposobnosti i nije predstavljao prijetnju sigurnosti u zraku”.

No znanstvenici iz kontroverzne neovisne open-source istraživačke skupine Bellingcat sada tvrde da su osporili spekulacije da bi objekt mogao biti izvanzemaljska sonda koja leti iznad Bliskog istoka.

‘Ništa neuobičajeno’

Oni smatraju da se na snimci vidi običan balon s helijem.

Kako bi to utvrdili, istražitelji su pokušali izračunati veličinu objekta, brzinu i prijeđenu udaljenost na temelju relativne brzine i visine drona koji je napravio snimku.

Također su odredili točnu lokaciju na kojoj je snimljen za referencu.

Hoće li nas progutati crna rupa? Pojavila se suluda ideja da ju uništimo nuklearnim oružjem
Ako je objekt letio na visini oko 600 m, onda je sasvim moguće da nije putovao brzinom većom od 43 km/h.

Osim toga, viđenje se dogodilo u vrijeme velikog islamskog praznika tijekom kojeg puštanje balona nije ništa neuobičajeno.

“Dakle, iako je uzbudljivo zamisliti izvanzemaljsku letjelicu široku 30 cm kako nadlijeće Bliski istok, prema Occamovoj britvi, najvjerojatnije vidimo balon za zabavu”, zaključila je skupina Bellingcat.
Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.