Zagrebačka županija nudi veće bespovratne potpore poljoprivrednicima, mikro i malim poduzetnicima, fizičkim i pravnim osobama

Autor:

Zagrebačka županija povećala je sredstva za bespovratne potpore u poljoprivredi sa 6,5 na 7,7 milijuna kuna, objavili su u utorak iz te županije te pozvali poljoprivrednike da se jave na javni poziv i ostvare bespovratne potpore u maksimalnom iznosu do 150 tisuća kuna.

Javni poziv je otvoren do 15. studenog.

Potpore se dodjeljuju za ulaganja u modernizaciju i povećanje konkurentnosti poduzetnika u preradi i stavljanju na tržište poljoprivrednih prehrambenih proizvoda u sektoru povrćarstva, cvjećarstva, voćarstva, vinogradarstva i vinarstva te stočarstva i ekološke proizvodnje.

Potpore se također mogu dobiti i za edukaciju i stručno osposobljavanje, razvoj proizvodnje i marketing, ulaganje u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti i usluga na ruralnom području poput vinotočja i kušaonica te ulaganja u sektor šumarstva.

Godišnja potpora u iznosu od 150 tisuća kuna

Poljoprivrednik može ostvariti bespovratnu godišnju potporu u iznosu od 150 tisuća kuna uz intenzitet potpore od 30 do 70 posto prihvatljivih troškova.

Korisnici potpora mogu biti mikro, mala i srednja poduzeća, poduzetnici, pravne i fizičke osobe s područja Zagrebačke županije koji su, ovisno o potpori na koju se prijavljuju, upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava u Zagrebačkoj županiji, Upisnik šumoposjednika ili u upisnik/registar djelatnosti za koju traže potporu.

Sredstva su dostupna i proizvođačkim grupama ili organizacijama registriranim sukladno Zakonu o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda sa sjedištem na području Zagrebačke županije, navodi se u priopćenju.

“Kriza uzrokovana koronavirusom itekako nas je sve dodatno osvijestila koliko je domaća poljoprivreda proizvodnja bitna”, rekao je Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije.

Podsjetio je i kako je doneseni rebalans proračuna Zagrebačke županije manji jer su i prihodi manji, međutim sredstva za poljoprivredu su povećana.

Zagrebačka županija osigurala milijune za operativne snage civilne zaštite: Evo koliko!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.