Foto: Pixabay

VELJKO OSTOJIĆ: ‘Nisam nezadovoljan tijekom turističke sezone’. Otkrio i gdje je trenutno najbolja situacija što se turista tiče!

Autor:

Direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić gostujući u Novom danu na N21 je rekao da, s obzirom na očekivanja i strahove koji su prethodili turističkoj sezoni, niije nezadovoljan. Najviše je gostiju na sjevernom Jadranu, a najmanje na krajnjem jugu Hrvatske.

“Situacija je na različitim dijelovima Jadrana različita. Na sjeveru smo na oko 40 posto, na srednjem Jadranu između 20-25, a na jugu na 10 ili manje posto u odnosu na isti dan prošle godinu. Vesele stanja rezervacija za sedmi i osmi mjesec. Ako se ništa radikalno ne dogodi, nadam se da će brojke rasti do konca sezone”, kaže direktor Hrvatske udruge turizma.

Ostojić kaže da je do danas bilo 1,72 milijuna dolazaka, dodavši kako nijedan turist nije bio zaražen u komercijalnim smještajnim objektima.

“Imali smo nekoliko slučajeva da su stranci bili zaraženi, ali niti jedan nije zaražen u Hrvatskoj, koliko znamo”, naglasio je.

Ističe da je stanje na obali puno bolje nego u svim zemljama koje nam uvode otežane režime prelaska granica, odnosno povratka njihovih državljana.

Ostojić je rekao da cijene definira svaki pružatelj usluga za sebe te su rezultat ponude i potražnje.

“I na sjeveru postoje slučajevi gdje su se cijene spustile. Cijene prema jugu su ipak više spuštene, no ne mogu reći da je to linearno i generalno”.

Obiteljski smještaj posebno na udaru

Najviše na udaru je obiteljski smještaj. “Imamo više od 600 tisuća kreveta, više od 500 tisuća u vikendicama… Veliki broj kreveta sigurno će rezultirati smanjenom potražnjom”, rekao je. I u kriznoj situaciji kvaliteta je prioritet, pa u kampovima više kategorije ima i više gostiju.

Na upit kako odluka Slovenije o otežanom prelasku granica utječe na nas, Ostojić je rekao da se odluka Slovenije odražava na booking. Dodao je kako se zastoj dogodio i zbog situacije s koronom u Zadru, objavio je N1.

Ne zna se tko će dobiti 40 tisuća CRO kartica. U Ministarstvu turizma tvrde kako nemaju ništa s tim

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.