Unatoč prazniku, u srijedu rade svi trgovački lanci, ali po šarolikom rasporedu pa radno vrijeme provjerite ovdje

Autor: D.Kt.

U srijedu 5. kolovoza, na državni blagdan Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, svi trgovački lanci u Hrvatskoj bit će otvoreni za kupce, većina će ih raditi kao i radnim danom, a neki po skraćenom radnom vremenu.

Tako će svih 25 prodajnih centara Pevexa raditi skraćeno, od 8 do 14 sati.

Bit će otvorene i velike prodavaonice Konzuma (mali dućani im ostaju zatvoreni), no radno vrijeme ovisit će o lokaciji i uglavnom će biti otvoreni od 7 odnosno 8 sati do podneva, 13 i 14 sati, dok će Konzumovi centri u turističkim odredištima na obali raditi i do 21, odnosno 22 sata.

Na otprilike isti način poslovat će i prodavaonice Lidla – u unutrašnjosti od 7 ili 8 sati do 14 ili 18 sati, a  u turističkim mjestima na obali do 22, odnosno 23 sata.

Samo SPAR supermarketi rade skraćeno, a radno vrijeme svih INTERSPAR hipermarketa je normalno ili produženo, prilagođeno turističkim lokacijama.

Kaufland također ima šaroliko radno vrijeme svojih prodavaonica ovisno o lokaciji, a bit će otvorene od 8 do 15 ili od 7 do 21 sat.

Na državni blagdan rade i sve prodavaonice Emmezete, osim one u Puli, a radno vrijeme, opet ovisno o gradu ili općini, može biti od 8 do 14, 18 ili 20 sati.

Plodine rade kao da nema praznika: od 7 do 22 sata.

Budući da je radno vrijeme pojedinih trgovina iz istog trgovačkog lanaca poprilično neujednačeno, savjet je da radno vrijeme najbliže trgovine prethodno provjerite na internetu.

Inspekcija u nadzoru ljetnih sniženja utvrdila 29 prekršaja neisticanja cijena proizvoda i nepoštene poslovne prakse

Autor:D.Kt.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.