Ugovor King ICT-a s NATO-ovom Agencijom za komunikacije i informacije u području kibernetičke sigurnosti

Autor: S.P./Hina

King ICT potpisao je ugovor s NATO-ovom Agencijom za komunikacije i informacije u području kibernetičke sigurnosti, što je do sada najveći međunarodni ugovor King ICT-a, čija je vrijednost osnovnog dijela 7,8 milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz te ICT tvrtke.

Naglašavajući da je novi ugovor snažan iskorak na zapadnoeuropsko tržište, iz King ICT-a ističu da su posao dobili na međunarodnom natječaju u sklopu kojega su strogi kriteriji odabira podrazumijevali izradu profesionalne ponude kojom je dokazano traženo iskustvo, raspolaganje timom stručnjaka te znanje potrebno za izradu optimalnog dizajna i implementacije najsuvremenijih rješenja iz domene kibernetičke sigurnosti i IT infrastrukture, objavila je Hina.

Ugovor uključuje i isporuku i implementaciju SIEM rješenja za upravljanje sigurnosnim zapisima i događajima s kompletnom, najsuvremenijom IT infrastrukturom te uslugama isporuke, implementacije, edukacije i jamstva.

Za SIEM rješenje iz te tvrtke napominju da je ključan sustav pri obavljanju zadaća obrane od kibernetičkih napada i koristit će se u sklopu usluga koje NATO Cyber Security Centre u sklopu NCIA agencije isporučuje NATO-u.

“Stručnjaci u hrvatskim tvrtkama imaju veliko znanje i iskustvo koje se cijeni na međunarodnoj razini. Zahvalni smo svima na povjerenju da smo postali dio tima ovog projekta ustupajući resurse, a raduje nas i što smo dio priče u kojoj smo to mogli demonstrirati i dobiti povjerenje za ovako važan posao”, poručuju iz King ICT-a.

Taj novi projekt vide i kao veliku priliku te imaju, kako kažu, i odgovornost u daljnjem dokazivanju sposobnosti u isporukama rješenja i usluga u najzahtjevnijim okruženjima i prema najstrožim standardima, što će, kako se nadaju, otvoriti brojna vrata i drugim hrvatskim tvrtkama i stručnjacima.




Autor:S.P./Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.