Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Udruga trgovine: Zbog ugroženog prijevoza rastu cijene prehrambenih proizvoda

Autor: dnevno

Članovi Udruge trgovine HUP-a apeliraju na javnost da razumije kako trgovci, unatoč zaključanim maržama i kontroli cijena, ne diktiraju cijene burzovno najosjetljivijih proizvoda – voća i povrća, ulja, šećera, brašna, već cijene diktira ponuda i uvjeti u dobavljačkim lancima, koji zbog ove krizne situacije otežano funkcioniraju, te poručuju da su svjesni ozbiljnosti situacije i izvanrednih okolnosti u kojima žive radnici, poslodavci i potrošači u Hrvatskoj.

KREĆE KONTROLA CIJENA Sever: ‘Trgovce koji dižu cijene treba tretirati kao ratne profitere!’

„Ovim putem apeliramo prema potrošačima da u ovim izvanrednim okolnostima imaju na umu da se cijene definiraju na dnevnim razinama u skladu s raspoloživom ponudom od brojnih dobavljača i proizvođača. Promjene u cijenama su moguće jer, primjerice, samo kod voća i povrća svaka isporuka dolazi sa izmijenjenim cijenama. Svi inputi su se  promijenili, naročito je iznimna stavka prijevoz koji je ugrožen i otežan i molimo za razumijevanje“, izjavila je Sanja Smoljak Katić, direktorica HUP-Udruge trgovine, istaknuvši da „svi radnici i trgovci te dobavljači i dostavljači ulažu maksimalne napore kako bi cijeli lanac funkcionirao i kako bi stanovništvo bilo redovito opskrbljeno neophodnim proizvodima“.

Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.