Foto: Terme Tuhelj

U KORAK S EPIDEMIOLOŠKIM MJERAMA Evo gdje se gosti osjećaju ugodno i sigurno

Autor:

Dosta vam je negativnih priča koje slušate iz dana u dan? Svake srijede donosimo priču koja pokazuje da oko nas ima bezgranično puno pozitive i upravo se njome trebamo voditi kroz život!

Jedna od takvih priča vezana je uz toplice ili terme. Naime, u uvjetima pandemije koronavirusa zaista je teško otići negdje na odmor jer se ne zna što će vas dočekati na izabranom mjestu odmora.

S druge strane, govori se o tome kako život nije stao, ali se moramo prilagoditi uvjetima “novog normalnog”.

Za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, ali i nakon njih, mnogi su ipak otputovali u neke druge destinacije unutar naše države. Djeca su bila na školskim praznicima i roditelji su im željeli priuštiti makar malo radosti i zabave kako bi zajedno zaboravili na situaciju u kojoj živimo, dodatno opterećenu nizom potresa.

Željeli smo saznati gdje se u Hrvatskoj uz najveće mjere opreza može provesti nekoliko dana odmora. Jedno od turističkih odredišta koje se uspješno prilagodilo epidemiološkim uvjetima su Terme Tuhelj.
“U Termama Tuhelj od samog početka epidemije Covida-19 s velikom pažnjom i mjerama opreza pratimo stanje povezano uz širenje koronavirusa u Hrvatskoj te odgovorno slijedimo sva uputstva nadležnih institucija kako bismo i svojom inicijativom pridonijeli sprečavanju širenja virusa”, rekao je Vasja Čretnik, direktor Terma Tuhelj.

Foto: Terme Tuhelj

Dodao je kako su donijeli niz preventivnih higijenskih i sigurnosnih mjera, a koje su usklađene s uputstvima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite te usmjerene prema zaštiti svih zaposlenika i gostiju tih terma.

Unatoč tome, Terme Tuhelj nisu imale onakav posjet kakav je bio zabilježen prethodnih godina. Razlog tome bio je u nizu potresa te zabrani putovanja između županija.
“Slijedom događaja u protekla dva tjedna školskih praznika, ukidanja zabrane kretanja između županija i daljnjih podrhtavanja tla, tek sredinom proteklog tjedna zabilježili smo nešto veći broj upita gostiju za posjet našim termama”, istaknuo je Čretnik.

Ziga Intihar

Uz goste koji su boravili u Termama Tuhelj, povećao se broj individualnih dnevnih gostiju koji su dolazili na kupanje.

“Kako nam je odgovornost prema našim zaposlenicima i gostima najvažnija, odmah smo odlučili da ćemo iz predostrožnosti u jače posjećenim danima zatvoriti Vodeni planet i Svijet sauna za vanjske dnevne goste, što smo i učinili proteklog vikenda upravo iz razloga da osiguramo uvjete za pridržavanje epidemioloških mjera te ugodan i opušten odmor svim hotelskim gostima”, naglasio je Čretnik.

Tako su u termama trenutno otvoreni hotel, glamping naselje, bazeni, saune i wellness centar u kojima se primjenjuju sve mjere i preporuke.
Kako je istaknuo Čretnik, broj posjetitelja na Vodenom planetu i u Svijetu sauna svakodnevno se prilagođava popunjenosti smještajnih kapaciteta koja je tijekom tjedna slabije, a za vikend ipak nešto bolje popunjena.

“Veliki kapacitet spomenutih sadržaja i nakon smanjenja dozvoljenog broja posjetitelja koji smo prihvatili zbog epidemioloških mjera, još uvijek prelazi broj mogućih gostiju na smještaju stoga možemo osigurati održavanje dovoljnog razmaka među gostima. Ugostiteljski objekti su sukladno mjerama otvoreni isključivo za goste na smještaju i rade u smanjenom obujmu zbog slabe posjećenosti”, rekao je direktor Terma Tuhelj.

Ipak, oni koji dolaze u Terme Tuhelj na kupanje ili samo u šetnju neće ostati gladni. Naime, njima je na raspolaganju osobno preuzimanje hrane s vanjske strane Element bara dok je unošenje hrane u prostor kupališta strogo zabranjeno.

Treba naglasiti kako su u Svijetu sauna u funkciji samo finske saune budući da korištenje parnih sauna nije dopušteno. Fitness centar, sportska dvorana i dječja igraonica zatvoreni su do daljnjega.

Osvrnuvši se na proteklu godinu, Čretnik je istaknuo kako se bilježio veliki pad vanjskih, ali i gostiju na smještaju. “Borimo se s veoma teškom situacijom na tržištu, brojnim izmjenama i velikom neizvjesnošću. Kao tvrtka s velikim brojem zaposlenika imamo i veliku odgovornost prema njima i lokalnoj zajednici”, naglasio je Čretnik.

No, kako ipak postoji dašak optimizma, dodao je da u Termama Tuhelj u budućnost gledaju “vedrim očima” i nadom da se “godina kao što je bila 2020. više neće ponoviti”.

“Sve mjere i aktivnosti provodimo s ciljem da se kao i uvijek do sada svi gosti kod nas osjećaju ugodno i u prvom redu – sigurno”, zaključio je Čretnik.

 

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.