Screenshot

U kolovozu 3,4 posto više građevinskih radova nego prošle godine, ali 0,1 posto manje u odnosu na srpanj ove godine

Autor: S.P./Dnevno

Fizički obujam građevinskih radova u kolovozu je bio 3,4 posto veći nego u istom mjesecu prošle godine. U  odnosu na srpanj bio je manji za 0,1 posto, privremeni su podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Kolovoz je bio treći uzastopni mjesec s međugodišnjim rastom obujma građevinskih radova – nakon pada od 2,1 posto u svibnju, taj je obujam u lipnju povećan za 8,4, srpnju 4,6, a u kolovozu za 3,4 posto.

Tako se rast obujma građevinskih radova vremenski poklapa s ukidanjem zatvaranja uvedenog zbog širenja epidemije koronavirusa.

Podaci DZS-a pokazuju da je u kolovozu obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za tri, a na ostalim građevinama za četiri posto u odnosu na kolovoz prošle godine.

Na mjesečnoj razini, obujam građevinskih radova na zgradama je manji za 1,8, a na ostalim građevinama za 0,7 posto.

Fizički obujam građevinskih radova u osam mjeseci ove godine bio je veći za 3,3 posto u odnosu na isto razdoblje 2019.. Pritom je obujam na zgradama povećan za 2,7, a na ostalim građevinama za 4,2 posto.

Na novogradnji je u kolovozu odrađeno 57,2 posto radnih sati, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanjima 42,8 posto radnih sati.

Na zgradama je odrađeno 49,5, a na ostalim građevinama 50,5 posto radnih sati.

Autor:S.P./Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.