TRGOVCI UPOZORAVAJU! Ne donosite dodatna ograničenja u vrijeme pandemijske krize

Autor: Sanja Plješa/Dnevno

Hrvatska udruga poslodavaca-Udruga trgovine (HUP-Udruga trgovine) je jedinstvenog stava da vrijeme krize uzrokovane pandemijom COVID-19 nije dobar trenutak za nametanje dodatnih ograničenja u radu trgovina.

To se odnosi i na rad nedjeljom.

Trgovci su ionako suočeni sa smanjenom poslovnom aktivnosti te nemogućnosti planiranja i neizvjesnostima koje donosi ova kriza. Potencijalni gubitak radnih mjesta uzrokovan ovakvim odlukama dodatno bi produbio razmjere postojeće krize, piše u priopćenju HUP-Udruge trgovine.

Poslodavci okupljeni u HUP-Udruzi trgovine također ističu da je za očekivati nastavak trenda pada prodaje zbog smanjenog povjerenja potrošača, pogoršanja na tržištu rada te promijenjenih navika potrošača.

Ukoliko Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja namjerava ići sa zakonskim rješenjem, prijedlog Izvršnog odbora  HUP-Udruge trgovine je da se u tom slučaju zatraži razmjerna prilagodba, odnosno rok za primjenu od najmanje godine dana nakon stupanja na snagu novog Zakona.

Autor:Sanja Plješa/Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.