screenshoot

TODORIĆ IZNIO ‘KRUNSKI DOKAZ’: ‘Ovo je najveća povijesna pljačka u Hrvatskoj koju su dogovorili Plenković, Ramljak i Dolički!’

Autor: Tea Šojat

Ivica Todorić ponovo se oglasio putem svog bloga i YouTube kanala iznijevši nikad žešće optužbe o pljački oko 1.060 milijardi eura, za koju je ‘popis optuženika’ poprilično dug.

”Donosim Vam prezentaciju ugovora o kreditu (Roll-up) ugovorenom na iznos od 1.060 milijardi EUR kojeg je Izvanredni Vladin povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak ugovorio i potpisao s lešinarskim fondom Knighthead (u dogovoru s Plenkovićem, Thomasom Wagnerom i ortacima). Kao što će se vidjeti iz prezentacije ugovora o kreditu, Roll-up je poslužio za nezakonito prisvajanje (pljačku) oko 1.060 milijardi EUR na štetu Agrokora, a u korist lešinarskog fonda Knighthead i njegovih partnera.

Sve je dakle dogovoreno i provedano u trokutu premijer RH Andrej Plenković, advokat Tin Dolički, izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak i njegovi pouzdanici, a u korist Knightheada (Thomas Wagner) i njegovih partnera.

Zločinačka organizacija (grupa „Borg“) koja je isplanirala neprijateljsko preuzimanje Agrokora nametnula je tezu o financijskim problemima Agrokora i potrebi za kapitalom. Danas imamo dokaze da se roll-up kredit nije iskoristio za operativno poslovanje Agrokor.

Neke činjenice;

A.Ramljak u svom iskazu USKOK-u od 18.10.2018. g. govori da su im potrebe za restrukturiranje bile oko : „.. smo baratali iznosom između 250 i 300 mil. Eura“. st. br. 7.




Kada pogledamo izjavu koju je Ramljak dao USKOK-u onda možemo jednostavno zaključiti da osobe u USKOK-u i njihovi savjetnici ili ne razumiju, ili ne žele razumjeti financijsko poslovanje, tijekove novca (cash flow) i dr. poslovne termine.

Isto bi kazao i za A.Ramljaka, ponavljam on također ili ne razumije ili namjerno prikriva.

Nekoliko riječi o tome: sav priljev novca ide u novčanu masu dnevno, tjedno, mjesečno, godišnje, a isto tako i odljev. Poslovni događaji svakog poslovnog partnera se knjiže na potražnu ili dugovnu stranu. Dakle, knjigovodstvene kartice su relevantni dokaz poslovnoga odnosa.




Način na koji A.Ramljak razgovara i prezentira u USKOK-u, daje lažnu i iskrivljenu sliku. Da je USKOK poslao u Agrokor ozbiljnog stručnjaka, za nekoliko sati bi saznao istinu, nažalost o povijesno najvećoj pljački u Republici Hrvatskoj.

Glavno pitanje je koji su to sve troškovi koje je Agrokor platio, a odnose se na Roll-up kredit, savjetnike, odnosno na sve ono što nije trošak operativnog poslovanja.

Ovdje želim ustvrditi da je Izvanredni povjerenik u Agrokoru Ramljak priznao (ugovorio) i platio Knighthead-u i njegovim partnerima troškove koji su Agrokoru bili nepotrebni i kojima je Agrokor opljačkan.

Evo neki od tih troškova: 530 milijuna EUR za otkup obveznica i drugih papira, kamate po Roll up kreditu, troškovi agenta koji su aranžirali Roll up, troškovi savjetnika koji su pripremali garancije koje su otišle u Maddison Pacific Trust ltd. Hong Kong, troškovi odvjetnika, naknade savjetnicima  koje je Izvanredna uprava Agrokora angažirala, a kojih ne bi bilo da oni nisu neprijateljski oteli Agrokor, te čitav niz drugih troškova.

Pogledajte kako to objašnjava ranije spomenuti A. Ramljak u svom iskazu USKOK-u 18.10.2018.g. na st. br. 7:

Još jednom želim ustvrditi da je Izvanredni povjerenik A. Ramljak ugovorio toliko troškova sa Knightheadom i njegovim partnerima da na kraju niti jedan EUR od kredita (Roll up-a) nije ostao Agrokoru za operativno poslovanje, a kamoli 250 milijuna EUR koliko Ramljak izjavljuje.

Dapače, Agrokor je iz svoga poslovanja još dodatno plaćao obaveze prema pljačkašima. Danas kada imamo proknjižene troškove jednostavno se to može utvrditi. Samo na jednoj transakciji (530 milijuna EUR za obveznice) je opljačkano novca više od vrijednosti jednog PELJEŠKOG MOSTA.

Sve to opet dokazuje da kredit nije niti trebao, i da je isti korišten za pljačku.

Iz gore prezentiranih transakcija se vidi da je Agrokor ugovorio sa Knighthead-om kredit od 1.060.000.000,00 EUR (što je Agrokorov dug), a isto tako se vidi da je Knighthead poslao dodatnih faktura po raznim osnovama za oko 1.200.000.000,00 EUR (što je također Agrokorov dug).

Dakle, Agrokor je prema Knightheadu odjednom bio dužan ukupno 2.260.000.000,00 EUR. Svoje obaveze Agrokor je zatvorio iz Roll-up kredita od Knighthead-a od 1.060.000.000,00 EUR i novog kredita koji je Agrokor morao ugovoriti u iznosu od 1.200.000.000,00 EUR da plati dug (maglu) Knighthead-u.

Iz čitave transakcije Agrokoru je ostao dug od 1.200.000.000,00 EUR.

A za to je dobio, platio bezvrijedne papire i niz savjetnika, kamata i dr. koje nije trebao (ustvari maglu).!

Sve je to bila precizno, svjesno planirana i izvedena pljačka od strane grupe BORG i lešinarskog fonda Knighthead.”, napisao je Ivica Todorić na svom blogu.

Todorić otkriva: Hrvatsku bi ovo moglo koštati milijarde eura! Evo tko nas brani!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.