Televizijskim postajama Vlada privremeno pojeftinila plaćanje odašiljača zbog pada prihoda od marketinga

Autor: dnevno

Vlada je na sjednici u četvrtak prihvatila odluku o privremenoj mjeri pomoći televizijskim nakladnicima s problemima uzrokovanih epidemijom COVID-19 umanjenjem plaćanja davanja trgovačkom društvu Odašiljači i veze d.o.o.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković naglasio je kako se predloženom odlukom namjeravaju osigurati mjere pomoći televizijskim nakladnicima zbog bitnog smanjenja oglašavanja u medijima.

”To je dovelo do značajnog smanjenja prihoda nakladnika televizija i time do znatnog otežanog ispunjenja obaveza na temelju postojećih ugovora s mrežnim i infrastrukturnim operatorom – društvom Odašiljači i veze d.o.o”, kazao je Butković.

Prihvaćenom odlukom smanjuje se iznos naknade koju nakladnici televizije plaćaju operatoru Odašiljačima i vezama za odašiljanje njihovih programa u multipleksima MUX A i MUX B i multipleksu MUX D i to za za razdoblje od 1. travnja 2020. do dana prelaska na odašiljanje u novom DVB-T2 sustavu. Osim toga i u obročno plaćanje uvodi se umanjenje mjesečne naknade tako da se 50 posto iznosa uplati po dospijeću, a preostalih 50 posto naknade beskamatnom otplatom u jednakim mjesečnim obrocima.

Vlada je prihvatila i prijedlog zaključka u vezi s mjerama pomoći nakladnicima radija kojima je epidemija COVID-19 onemogućila redovito poslovanje,što je dovelo i do značajnog smanjenja prihoda i otežanog ispunjenja obaveza prema tvrtki Odašiljači i veze.

”Predlaže se zadužiti operatora – tvrtku Odašiljači i veze da u skladu sa svojim mogućnostima i ugovornim pravima i obavezama, nakladnicima radija ponudi pogodnosti u vidu popusta ili uvjeta plaćanja i to od 1. travnja 2020. do dana proglašenja završetka epidemije bolesti COVID-19”, kazao je Butković.

HZJZ definirao koliko se ljudi smije okupiti u zatvorenom, a koliko na otvorenom prostoru

Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.