TAJNA SKROVIŠTA! Ima li Hrvatska dovoljno zaliha za novo zatvaranje?

Autor: Iva Međugorac

Trenutna vrijednost strateških robnih zaliha u Hrvatskoj iznosi oko 537 milijuna kuna te je dovoljna za 30 dana racionalne opskrbe stanovništva.

Otkrivaju to podaci Ministarstva gospodarastva koje se time referiralo na pogoršanje epidemiološke situacije i potencijalni djelomični ili potpuni lockdowm.

Ovi podaci ne odudaraju od onih s početka ožujka ove godine.

Inače, strateške robne rezerve sastoje se od prehrambenih i neprehrambenih proizvoda. “Najveću vrijednost od poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u robnim zalihama čine pšenica, juneće i svinjsko meso, kukuruz te mesne i riblje konzerve, a od neprehrambenih proizvoda višenamjenske cisterne, naftni derivati, šatori, pumpe za vodu i mobilne brane za obranu od poplava”, poručili su iz Ministarstva za Glas Slavonije napominjući kako su lokacije spremišta koja se nalaze diljem zemlje tajna.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.