Flickr

SUSJEDI BI SE MOGLI JAKO OBOGATITI! Otkrivena zlatna žila u Srbiji: Zavrtjet će vam se u glavi od brojki!

Autor: Dnevno

Kako javlja B92, na samoj granici s Bugarskom i Makedonijom, u okviru projekta nazvanog Tlamino, pronađeno je oko 680.000 unci, odnosno blizu 19,3 tone zlata, vrijednog nešto više od milijardu dolara.

Najavljena je izrada preliminarne studije izvedivosti, koja bi te rezultate trebala potvrditi.

Istovremeno, i kanadska geološka kompanija postigla je dogovor o kupnji srpske geološke tvrtke EFPP, koja posjeduje istražna prava na lokalitetima Kizevak i Sastavci, u okolici Raške.

Ova tvrtka koja traga za ležištima metala u Srbiji, Bugarskoj i na Kosmetu, priopćila je da je postigla dogovor o kupnji srpske geološke tvrtke EFPP, koja ima istražna prava na lokalitetima Kizevak i Sastavci, u okolici Raške, gdje su se nekada nalazili rudnici srebra i cinka – saznaju Novosti.

Kad je riječ o projektu Tlamino, kako je ustanovljeno, sadržaj zlata na tome mjestu, u prosjeku, iznosi oko tri grama po toni. Primjera radi, ležišta s gramom zlata po toni, ako je prate odgovarajuće količine rude, smatraju se isplativima.

Kompanije iz Ujedinjenog Kraljevstva rukovodit će izradom i preliminarne studije izvedivosti, ali i dodatnih metalurških studija jer postoje ozbiljne naznake da se na tom mjestu kriju mnogo veće količine tog plemenitog metala.

Inače, Medgold je u istraživanju rudnog bogatstva pod nazivom Projekt Tlamino, pronašao i sloj rude od 40 metara, koji sadrži 8,32 grama zlata po toni i gotovo nevjerojatna 193 grama po toni srebra.




Ova kanadska tvrtka, inače, ima sporazum o zajedničkom ulaganju s kompanijom iz svoje zemlje Fortuna Silver, u čijem su posjedu rudnik zlata i srebra San Hoze u Meksiku i peruansko ležište srebra Kailoma.

Medgold je, prema sporazumu s kanadskim Fortuna Silver, koji u Argentini razvija i projekt otvaranja rudnika zlata Lindero, obavezan da u dalja istraživanja ove oblasti investira osam milijuna dolara.

Prema tom sporazumu, Fortuna bi, u zamjenu za financiranje geoloških istraživanja na jugu Srbije, mogla steći i 70 % vlasništva u Projektu Tlamino.




VUČIĆ NACIJI: Sad ću vam reći zašto se Srbija naoružava! ‘Svi se smiju, čak i ovdje u studiju – jer znaju da je istina!’

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.