Pinterest

ŠTO SE DOGAĐA SA SLAVONSKOM ŠUNKOM? Uslijed problema s koronom stigle nove nevolje

Autor: dnevno.hr

Pandemija koronavirusa utjecati će i na proslavu uskrsnih blagdana, no osim ove  nezaustavljive pošasti koja je zaustavila ne samo Hrvatsku već i svijet slavonski proizvođači šunki susreću se s novim problemima. Naime, kako tvrde zbog pretople zime i izostanka pravog minusa i snijega upitna je kvaliteta šunki. Dobar dio njih se ucrvao, a predsjednik Središnjeg saveza uzgojivača svinja Hrvatske Goran Jančo upozorava kako je pretopla zima dovela do velikog broja muha u domaćinstvima, što se ujedno reflektiralo i na neadekvatno zaštićene suhomesnate proizvode.

Kako javlja Glas Slavonije već se sada može naslutiti da bi do Uskrsa cijena šunke mogla drastično rasti, a trenutačno je u Đakovu moguće pronaći šunke poi cijeni od 60 do 70 kuna po kilogramu. Predsjednik Udruge kulinara Đakovački Kulin Vlado Ćorić tvrdi kako je ova slavonska delicija trenutačno dostupna po cijeni istovjetnoj onoj kakva je bila prethodnih godina, no što će biti do blagdana s obzirom na upitnu kvalitetu proizvoda, ali i s obzirom na okolnosti u kojima se država nalazi ostaje za vidjeti.

ŠIROM OTVORITE OČI: Istraživanje otkrilo! Koja je kupovna šunka najbolja i što se sve u njima krije?

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.