Goran Mehkek / CROPIX

ŠTO SADA? PROCURILE GADNE BROJKE: Može li Plenković ovo objasniti?

Autor: dnevno.hr

Podaci o ukupnom broju zaposlenih u industriji, a koji se odnose na lipanj ove godine ukazuju na to da je zaposlenost u padu od 0,2 posto u odnosu na svibanj, ali i 3,5 osto u odnosu na lanjski lipanj. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku o kretanju zaposlenosti u lipnju u odnosu na svibanj razvrstanima po nacionalnoj klasifikaciji djleatnosti najveći rast od 2,5 posto bilježi se u proizvodnji pića, a rast od 0,7 posto zabilježen je u prehrambenoj proizvodnji. Broj zaposlenih paralelno s time najviše je pao u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, radi se o brojci od šest posto. Ujedno, bilježi se i pad od 3,1 posto u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava. A kada se povuče godišnja paralela, u lipnju je najveći rast od 9,1 posto zabilježen u duhanskoj proizvodnji, dok je najveći pad od 33,3 posto zabilježen u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava što dakako ima veze s brodogradnjom. Ukupna proizvodnost rada u industriji za prvih pola godine je 3,4 posto porasla, u odnosu na isto razdoblje lani, a prema Zavodu industrijska proizvodnja u lipnju pala je 5,6 posto u odnosu na isti lanjiski mjesec što je prvi pad nakon petomjesečnog rasta, ali ujedno i najveći pad od lanjskog prosinca

Ukupno je, pak, u prvih šest mjeseci ove godine industrijska proizvodnja porasla za 0,9 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.