Silobrčić prekinuo proizvodnju NAJBOLJEG PRIRODNOG INTERFERONA na svijetu ‘jer se pojavio sintetski?!’

Autor: D. K.

Dr. Ivan Lovrinović, ekonomist i član Saborskog istražnog povjerenstva za Imunološki zavod, na svom je Facebook profilu sastavio, čini se, najzanimljivije izvješće o neuvjerljivom svjedočenju dr. Vlatka Silobrčića pred saborskim povjerenstvom (mainstream mediji vrlo su šturo izvijestili, izostavljajući najzanimljive informacije iznesene na svjedočenju u četvrtak).

”SVI OSIM MENE SU KRIVI ZA PAD IMUNOLOŠKOG!” Ovako bi se moglo sažeti svjedočenje akademika Vlatka Silobrčića koji je bio direktor Imunološkog zavoda od 1992-1997.godine:

Evo nekih pitanja koja sam mu postavio:
– Vi ste imunolog. Jeste li prije stupanja na dužnost imali iskustva u upravljanju firmama Naime, preuzeli ste odgovornost da restrukturirate izuzetno važnu firmu.
Odgovor: Nisam imao iskustva u upravljanju.
– Kako ste onda imali hrabrosti preuzeti tako veliku odgovornost?
Odgovor: Našao sam potrebne savjetnike za ekonomiju i pravo.
– Za vrijeme Vašeg upravljanja niste ništa riješili i situacija se pogoršavala iz godine u godinu. Kažete da ste pisali pisma državi da se riješi problem. Zašto niste podnijeli ostavku kada ste vidjeli da ne možete ništa učiniti?
Odgovor: Drugi nisu dopustili da podnesem ostavku iako sam to htio.
– Nakon što ste prestali obnašati dužnost direktora 1997.godine ne napravivši pomak za Imunološki zavod, Vi ste se javili 2000. godine i postali predsjednikom Nadzornog odbora. Kako ste to uopće mogli učiniti? To je fascinantno!
Odgovor: Zar je to zabranjeno? Budite i dalje fascinirani.
– Zašto ste prekinuli proizvoditi najbolji prirodni interferon na svijetu?
Odgovor: Počeo se proizvoditi negdje u svijetu sintetski i on je bio bolji.

Bilo je još pitanja ali nema smisla prenositi dalje. Takvih sam se nevjerojatnih odgovora naslušao da čovjeku dođe muka.

Kroz ovo i prethodna svjedočenja vidio sam kako je tekao proces pretvorbe u Hrvatskoj, kako su nekompetentni ljudi s lakoćom preuzimali zahtjevne funkcije, kako je odgovornost bila nepoznat pojam i zašto smo morali doći tu gdje smo danas.

Žao mi je da i vi niste imali priliku gledati i slušati kako se sada svi peru, prebacuju odgovornost ili su zaboravili.

Bilo kako bilo, ovo je primjer saborske istrage nakon koje će neki morati zapamtiti Imunološki zavod. Inače nećemo kao društvo ozdraviti. Jasno je da će određeni krugovi nastojati sve ovo razvodniti. To vidite po izvještajima u medijima, posebno javnim”, napisao je čelnik stranke Promijenimo Hrvatsku na svom Facebook profilu te tako nadomjestio, na neki način, nemar i nezainteresiranost medija koji su bili prisutni u Saboru, ali su prešutjeli detalje koje je Lovrinović opisao, a koje je, sudeći prema citiranoj objavi, pred Povjerenstvom ispričao Vlatko Silobrčić, bivši direktor te bivši predsjednik NO-a Imunološkog zavoda.

Autor:D. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.