SAD JE SVE JASNO! I brojke potvrdile: Turizam je mrtav! Sezoni je odzvonilo

Autor: dnevno.hr

Je li sezona doista podbacila, pitanje je to koje se unazad nekoliko tjedana provlači kroz javni prostor, a odgovor se po svemzu sudeći krije u statistici Hrvatske turističke zajednice koja je pokazala da su turistički rekordi u sezoni u Hrvatskoj stvar prošlosti. Naime, prema prvim preliminarnim podacima sustava eVisitor, u srpnju je ostvareno 4,6 milijuna dolazaka i 30,5 milijuna noćenja. Te brojke kada je o dolascima riječ označavaju pad dolazaka za 1,2 posto te 1,5 posto manje noćenja nego li prošle godine u srpnju. Ipak, turistička godina i dalje je u blagom plusu, a od početka godine do konca srpnja bilo je 11,5 milijuna dolazaka, što je rast od 3,5 posto. Kada je o noćenjima riječ njih je zabilježeno 56,8 milijuna, a u tom slučaju govorimo o rastu od jedan posto, u odnosu na prethodnu godinu. Ipak, kako prenosi Poslovni dnevnik HTZ poručuje da je u srpnju zabilježen rast domaćih gostiju od šest posto u dolascima i noćenjima, ali i rast prometa na nama iznimno važnim tržištima poput

Italije (+3 %), Francuske (+9 %), Španjolske (+11 %), Slovenije (+1 %), Velike Britanije (+5 %), Švicarske (+2 %), ali i s tržišta Rusije (+3 %), Ukrajine (+34 %), SAD-a (+7 %), Kine (+23 %) ili pak Južne Koreje (+9 %).

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.