Pexels

RODITELJI SMJESTA OVO BACAJTE! Povlači se hit proizvod za bebe! Djeca su umirala

Autor: dnevno.hr

Milijuni ležaljki za bebe proizvođača Fisher-Price povučeni su s tržišta nakon smrti više desetaka beba, objavila je američka komisija za sigurnost potrošača (CPSC), prenose agencije u subotu. Smrti beba, prema navodima komisije dogodile su se u ležaljkama Rock ‘n Play, nakon što su se bebe pkrenule na trbuh, ili na stranu dok nisu bile nadzirane, ili pak u drugim okolnostima. Prema najavama povlači se oko 4,7 milijuna proizvoda. Komisija je utvrdila da su u tim ležaljkama od 2009.godine umrle 32 bebe, a sve primjerke proizvoda proizvođać je dobrovoljno povukao.

“Premda i dalje stojimo iza sigurnosti svih naših proizvoda, s obzirom na prijavljene incidente u kojima se proizvod koristio suprotno sigurnosnim upozorenjima i uputama, odlučili smo … da je dobrovoljno povlačenje najbolji način djelovanja”, priopćila je tvrtka u vlasništvu Mattela.

Američka pedijatrijska akademija pozvala je u utorak da se proizvodi povuku s tržišta. Njezin predsjednik Kyle Yasuda ležaljke je nazvao “smrtonosnima” i rekao da je nužno “odmah poduzeti akciju”.

Autor:dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.