Millenium promocija

Rimac ipak nije uspio: Evo tko je novi ‘svjetski poduzetnik godine’

Autor: dnevno.hr

Ovogodišnji svjetski izbor okupio je eminentne poduzetnike iz svih krajeva svijeta, a o njihovoj veličini najbolje govori podatak kako njih 56 ukupno zapošljava 110 tisuća ljudi, a samo u protekloj godini ukupni prihodi iznosili su čak 23 milijarde dolara

Brazilac Rubens Menin iz tvrtke MRV Engenharia proglašen je novim EY Svjetskim poduzetnikom godine na dodjeli prestižne globalne nagrade koja je održana u subotu navečer u Monte Carlu. Titulu najboljeg poduzetnika na svijetu brazilski građevinar, koji je poznat po tomu što gradi kuće za osobe s nižim primanjima, osvojio je u konkurenciji 56 nacionalnih pobjednika iz 46 zemalja. Među nacionalnim pobjednicima u konkurenciji za najboljeg na svijetu kao hrvatski predstavnik našao se Mate Rimac iz tvrtke Rimac Automobili.

Rubens Menin osnovao je tvrtku davne 1979. godine, a danas ona zapošljava više od 24 tisuće ljudi te je izgradila preko 300 tisuća kuća. Danas jedan od 200 Brazilaca živi u kući koju je sagradila upravo tvrtka Rubensa Menina. Menin je osvajanjem ove prestižne nagrade postao prvi južnoamerički poduzetnik koji je osvojio titulu EY Svjetskog poduzetnika godine u povijesti ove nagrade, a prihodi tvrtke u protekloj godini iznosili su 1,44 milijarde dolara.

Mate Rimac zvijezda u svjetskim medijima

Uz izbor novog svjetskog poduzetnika godine održan je petodnevni program u Monte Carlu, a jedna od najvećih zvijezda bio je upravo hrvatski predstavnik. Mate Rimac tako je u danima uoči dodjele u Monte Carlu gostovao u emisiji CNBC-a te dao intervju za prestižni Financial Times.

Izbor EY Svjetskog poduzetnika godine održao se osamnaestu godinu za redom, a Mate Rimac bio je četvrti za redom hrvatski predstavnik na svjetskom izboru nakon što je u ožujku osvojio titulu hrvatskog EY Poduzetnika godine. Već u rujnu na redu je novo izdanje hrvatskog izbora EY Poduzetnika godine na kojem će biti izabran nasljednik Mate Rimca i idući predstavnik na svjetskom izboru u Monte Carlu.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.