Foto: Pixabay

RAZGOVARALI SMO S VLASNIKOM NOĆNOG KLUBA: Kako će se država pobrinuti za one koji ne smiju raditi do daljnjega?

Autor: A.K.

Odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koja regulira rad noćnih i caffe barova te noćnih klubova, kao i disco-barova, odnosno ograničava radno vrijeme najduže do 24 sata će ostaviti veliki trag na džepovima vlasnika spomenutih ugostiteljskih objekata.

U današnjem nam je razgovoru Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja, rekao kako mjere koje su bile na snazi vrijede do daljnjega.

Za mišljenje oko cijele situacije smo pitali i Ivana Bušljetu, vlasnika zagrebačkog kluba Ray i popularne Papaye na Zrću.

“Država bi trebala naći rješenje jer smo u velikom gubitku. Treba nam kompenzacija jer ne možemo raditi”, govori nam naš sugovornik.

Što se tiče budućnosti i razvoja cijele situacije, Bušljeta nije htio komentirati. Kaže kako je sve na Capaku, Božinoviću i Markotić, pa ni ne razmišlja o mogućim scenarijima. Zna samo da bi se država trebala pobrinuti za one koji su njihovim odlukama oštećeni u bilo kojem smislu.

Podsjećamo, predstavnici Nacionalnog stožera civilne zaštite danas su se sastali s predstavnicima glazbene i ugostiteljske industrije, a mjere koje su vrijedile do sada, ostaju na snazi.

“Ovo je prvi put da su sve neovisne udruge i udruge poslodavaca razgovarale s predstavnicima Nacionalnog stožera i Državnim inspektorom”, rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.




Marin Medak je rekao kako je ovaj sastanak početak dijaloga između ugostitelja i Nacionalnog stožera, pa i suradnje.

“Stožer je izrazio želju za dijalogom s ugostiteljima, a razgovaralo se i o uspostavljanju radnih skupina koje bi u budućnosti bile uključene u kreiranje i donošenje odluka vezanih za ovu djelatnost”, izjavio je za dnevno.hr.




Autor:A.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.