ilustracija/twitter

Proučavala je 600 milijunaša: Jedan neobičan detalj svima je zajednički! Nećete vjerovati koji

Autor: dnevno.hr

Što je ključ bogatstva, pitanje je koje je po svemu sudeći mučilo i Sarah Stanley Fallaw s instituta Affluent Market koja je odradila razgovore sa 600 američkih milijunaša za svoju knjigu “The Next Millionaire Next Door: Enduring Strategies for Building Wealth” te došla do zaključka da svi oni žive u domu koji ne košta previše.

Ujedno, otkrila je da nijedan čimbenik ne igra toliku ulogu u akumuliranju novca, kao odluka o tome gdje ćete živjeti. Većina milijunaša ne posjeduje dom vrijedan više od 5 posto njihove ukupne neto vrijednosti.

Čak i neki visokoprofilirani, ultrabogati ljudi poput Marka Zuckerberga i Serene Williams kupili su kuće daleko ispod njihovih stvarnih mogućnosti. Ako živite u skupoj kući, u bogatom susjedstvu, veća je vjerojatnost da ćete preuzeti potrošačke navike svojih susjeda i manje je vjerojatno da ćete akumulirati bogatstvo kroz to vrijeme. kako navodi autorica, Zuckenberg živi u domu vrijednom oko 0.01 posto njegova ukupnog imetka, a svoj dom u Oalo Altu platio je oko sedam milijuna dolara, dok se njegov ukupni imetak procjenjuje na 629 milijardi dolara. Evan Spiegel osnivač Snapchata svoj dom u L.A. platio je oko 12 milijuna dolara, bogatstvo koje posjeduje procjenjuje se na oko 2,2 milijarde dolara.

Serena Williams svoj je dom kupila 2017. godine, za oko 6,7 milijuna dolara. Njezina neto vrijednost je oko 180 milijuna dolara.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.