Programu RInovatoRI europska nagrada za promicanje poduzetničkog duha

Autor: Dnevno

RInovatoRI, program Grada Rijeke za stjecanje i razvoj poduzetničkih kompetencija mladih, nacionalni je pobjednik Europske nagrade za promicanje poduzetništva 2019. u kategoriji „Promicanje poduzetničkog duha“.

Europska nagrada za promicanje poduzetništva (European Enterprise Promotion Awards – EEPA) je priznanje koje Europska komisija svake godine dodjeljuje inicijativama i projektima s ciljem poticanja poduzetništva i razvoja malog gospodarstva u šest kategorija: promicanje poduzetničkog duha, ulaganje u poduzetničke vještine, poboljšanje poslovnog okruženja, poticanje internacionalizacije poslovanja, podupiranje razvoja zelenih tržišta i učinkovitosti resursa te odgovorno i uključivo poduzetništvo.

Pored RInovatoRa, ovo vrijedno priznanje osvojio je još jedan nacionalni kandidat – Grad Crikvenica s projektom „Edukacijom do uspjeha“, u kategoriji ‘Ulaganje u poduzetničke vještine’. 

Pobjednici na europskoj razini po kategorijama su Haven Incubator CVBA-SO (Belgija),  IDEA Innovation & Entrepreneurship Centre (Cipar), Fomento de la Contratación Pública con Pymes (Španjolska), HealthTech Nordic (Švedska), TILOS (Grčka) i Start-Up Your Future (Njemačka), a glavnu nagradu za najbolju europsku poduzetničku inicijativu dobio je nizozemski Green PAC iLab.

Program RInovatoRI okuplja učenice i učenike viših razreda riječkih osnovnih škola s temeljnim ciljem razvoja poduzetničkih kompetencija i podizanja poduzetničke kulture kroz neposredni uvid u poslovnu praksu, usvajanje osnovnih poduzetničkih i marketinških znanja te osmišljavanje i razradu vlastitih poslovnih ideja. 

Program je iniciran i većim dijelom sufinanciran od strane Grada Rijeke –Odjela gradske uprave za poduzetništvo, a provodi se u suradnji s gradskom ustanovom Dom mladih u tri programska pravca: cjelogodišnji program, vikend škola i ljetna škola.

U školskoj godini 2018./2019. RInovatoRI su posjetili sajam InfoGamer na Zagrebačkom velesajmu, tvrtke 4Look Centar, JGL i Metis, bavili se 3D tehnologijom u vikend školi poduzetništva te osmišljavali ponudu web trgovine za HNK Rijeka, kao i inovacije s područja gospodarenja otpadom 




Druga generacija RInovatoRa s radom je započela u listopadu 2019. stavljajući i nadalje u fokus vrijedna terenska i praktična iskustva, a prvo u nizu bio je posjet Hrvatskoj radioteleviziji i zagrebačkom Muzeju iluzija.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.