Poznato kada se otvaraju noćni klubovi i počinju svadbe: 12 tisuća zaposlenih jedva čeka popuštanje mjera

Autor: D.Kt.

Prema najavama predsjednika Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Jose Smolića, noćni klubovi i svadbene svečnosti mogle bi se otvoriti sredinom lipnja, odnosno od 15. lipnja nadalje, iako Nacionalni stožer još nije donio službenu obavijest.

U Udruženju ugostitelja Hrvatske gospodarske komore nadaju se da će se spomenutim djelatnostima rad omogućiti i prije 15. idućega mjeseca.

“Pregovori se vode ‘na veliko’, pokušavamo požuriti cijeli proces jer ako se već otvaraju granice i polijeću avioni, a dolaze turisti, taj segment ponude će itekako faliti”, rekao je u izjavi za Dnevno predsjednik Udruženja ugostitelja HGK Dražen Boban.

Napominje da su djelatnosti cateringa, evenata, noćnih klubova i svadbenih priredbi pred kolapsom budući da su trenutno najugroženiji jer njima još uvijek nisu ukinute restrikcije, odnosno odlukom Nacionalnog stožera ne smiju poslovati. Riječ je o 12 tisuća zaposlenih koji žele početi raditi što prije jer se svadbe ili otvaranje noćnih klubova ne može pripremiti u dva- tri dana, pojašnjava Boban.

Autor:D.Kt.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.