Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

POMOĆ POTRESOM POGOĐENOM PODRUČJU HS Produkt donirao milijun kuna za obnovu

Autor:

Tvrtka HS Produkt iz Karlovca uključila se akciju pomoći krajevima stradalim od nedavnih potresa. Kako piše novac.hr tvrtka je uplatila milijun kuna u poseban fond koji je Vlada RH osnovala u svrhu pomoći potresom postradalom području. Novac je uplačen na službeni račun Državne riznice za donacije financijskih sredstava u akciji Pomoć za obnovu nakon potresa.

Ovaj podatak potvrdio je direktor HS Produkta Željko Pavlin, uz napomenu da nemaju običaj javno objavljivati donacije.

Pavlin je objasnio da “HS Produkt stalno donira. Pogotovo smo intenzivirali naše donacije za vrijeme pandemije Covid 19. Između ostalog smo nabavili i donirali dva respiratora s pripadajućom opremom Općoj bolnici Karlovac a više puta smo donirali i zaštitna sredstva, maske i razna dezinfekcijska sredstva”.

Dodaje da je prošla godina za HS Produkt završila uspješno i da će prihod iznositi oko 900 milijuna kuna.

„Godina je bila uspješna za HS Produkt i nismo s obzirom na situaciju nezadovoljni te se ne žalimo. Sigurno bi bila za 10 ili 20 posto uspješnija da nije bilo problema s pandemijom. Morali smo uvesti smjene s pauzama i razmacima tako da nije bilo moguć osmosatno radno vrijeme. Dio radnika nam je završio na bolovanju a mi smo im isplaćivali punu plaću , tu su samoizolacije ali i kriza koja je pogodila mnoge tvrtke i države. Primjerice, procjenjujemo da samo deset posto prihoda izgubili zbog nužne organizacije rada zbog pandemije a kada tome pridodamo da svi radnici koji su na bolovanju ne idu na teret države nego im HS Produkt isplaćuje pune plaće, onda je taj gubitak i veći. Ipak uspjeli smo dobro poslovati“.
Pavlin pojašnjava da su se u tvrtki odlično pripremili za ovu krizu te da su mnoge stvari uspjeli riješiti.

Zadnji veći uspjeh je to što je HS Produkt je krajem studenog isporučio pištolje za policiju Sjeverne Makedonije.

„Takvi poslovi su nama iznimno važni jer ulazimo u službene institucije država u regiji. U HS Produktu imamo dosta planova vezanih za ovu godinu. Izbacit ćemo dosta novih modela. Potpisali smo ugovore tako da je krenula prodaja unutar Europske Unije sa švicarskom tvrtkom RUAG koja je najveći svjetski proizvođač streljiva. Preko te tvrtke vršimo distribuciju naših pištolja na tržištu Europske Unije. To nam je jako važna i vrlo bitna strateška suradnja“, ističe Pavlin.
Pavlin kao važan projekt ističe suradnju HS Produkta i tvrtke FN Herstal. “Imamo zajednički projekt oko plasmana puškostrojnice za Hrvatsku vojsku. Suradnja HS Produkta i tvrtke FN Herstal, uspostavljena je na puno širim razmjerima od same proizvodnje ili sklapanja puškostrojnice jer FN Herstal zauzima oko 80 posto europskog tržišta puškostrojnicama“.

Napominje da Hrvatskoj vojsci ta suradnja osigurava opskrbu najboljom puškostrojnicom u svijetu i to po najpovoljnijim cijenama i uvjetima.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.