Foto: Goran Mehkek / CROPIX

PODATAK KOJI JE MNOGIMA PROMAKAO! Znate li što su vam Plenkovićevi stručnjaci u četvrtak priredili?

Autor:

Izborna godina u posljednja se dva desetljeća u Hrvatskoj uvijek profilirala kao ona u kojoj vladajući naivnom puku nose darove, da je tome tako potvršuje i proračun za narednu godinu iz kojega je vidljivo da Plenkovićeva vlada nastavlja s jačanjem državne potrošnje, a jednako tako evidentno je da se ne smanjuje udjel države u ukupnom gospodarstvu.

Plenkovićevi stručnjaci nastavljaju tako uhodanom stazom, te će tako država u narednoj godini potrošiti ukupno 174.8 milijardi kuna. ono što valja imati na umu jest da država i službeno troši 44 posto cijelog BDP-a a u računicu nisu uključene općine, gradovi, županije i troškovi koji odlaze na državne tvrtke.

No, ono na što posebno valja skrenuti pozornost kada je o posljednjem proračunu riječ jest da su plaće zaposlenika u državnom sektoru i to samo u onom užem dječlu izjednačene s masom plaća potrebitih za isolatu mirovina.

Za mirovinu bi naime naredne godine trebalčo osigurati 42,6 milijardi kuna, dok će za plaće otići najmanje 42 milijarde kuna.

Dodaju li se toj računici plaće lokalnih dužnosnika i zaposlenika u državnim tvrtkama postaje jasno da masa za njih prelazi masu za mirovine za nekoliko milijardi kuna.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.