Pevex se jedini zalaže za neradnu nedjelju, ostali trgovački lanci nezadovoljni i prijete otkazima

Autor: Dnevno

Trgovački lanac Pevex poziva na zakonsku regulaciju pitanja rada nedjeljom, pri čemu se zalažu da ona bude neradna po uzoru na Austriju, objavili su u utorak iz tog trgovačkog lanca. Iako su pojedini trgovački lanci poručili da će zbog neradne nedjelje biti primorani otpuštati zaposlenike, u Pevexu ističu da oni to neće napraviti.

“Nećemo zbog zabrane rada nedjeljom otpustiti niti jednog radnika već ćemo kvalitetnije iskoristiti njihov fond sati. Bez obzira na simbolične gubitke prihoda želimo zadovoljne radnike koji će provoditi nedjelje sa svojim obiteljima”, izjavio je predsjednik Uprave Pevexa Jurica Lovrinčević.

Napominju kako se zalažu za neradnu nedjelju ne samo zbog zastupanja obiteljskih vrijednosti i društveno odgovornog poslovanja, već i zato što analize pokazuju kako zadovoljstvo radnika diže produktivnost i nadoknađuje neznatne gubitke zbog nekoliko neradnih dana u mjesecu.

S druge strane, Sektor trgovine Hrvatske udruge poslodavaca još je u subotu priopćio kako smatraju da odluka o neradnoj nedjelji nije primjerena protuepidemijska mjera te su od ministarstava zatražili da se omogući rad trgovina nedjeljom i blagdanima i ukine stanka za dezinfekciju. Smatraju kako su se upravo kroz ograničavanje rada trgovina nedjeljom opteretili ostali dani u tjednu, naročito ponedjeljak, subota, petak te potencirale veće gužve kupaca kroz druge dane u tjednu.

“Odluka o zabrani rada nedjeljom i neradnim danima neminovno će za posljedicu imati otpuštanje određenog broja zaposlenika u trgovini, zbog smanjenog fonda sati“, upozorili su između ostalog u svom priopćenju.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.