PAO POZNATI SLAVONSKI STOČAR: Uhićen u sjeni izbora

Autor:

Direktor bobotske tvrtke Protein Miroslav Rusmirović, ovih je dana u sjeni korone i parlamentarnih izbora uhićen zbog fingiranja trgovine poljoprivrednim proizvodima.

Time je prema Državnom odvjetništvu proračun oštetio za gotovo milijun kuna.

Uz njega na popisu osumnjičenika vukovarsko-srijemske policije nalaze se još četvorica sudionika u malverzacijama, jedan je državljanin Hrvatske, dok su trojica Srbi.

Rusmiroviću koji se brani sa slobode, prema kaznenoj prijavi na teret se stavlja da je od konca travnja do konca rujna 2018. godine zlorabio dužnost direktora navedene tvrtke. Sumnja se da je nabavio veću količinu žitarica, kako bi prikazao da se radi o zakonski nabavljenoj robi lažirao je fakture nekoliko drugih tvrtki, koje su mu izdavale dokumentaciju pomoću koje je kanio legalizirati nabavu žitarica, ali i oporavdati pretporez. Direktor tvrtke iz Markušiće izdao  mu je po tom principu 32 računa i otpremnuci na iznos veći od dva milijuna kuna.

Tim računima bio je iskazan porez na dodatnu vrijednost od 25 posto u iznosu od oko pola milijuna kuna. Po istovjetnom principuz poslovao je i sa dirketorom tvrtke iz Karaždićeva koja je njegovoj firmi izdala 36 računa i otpremnica teških također oko dva milijuna kuna. I treća firma iz Bršadina izdala je Proteinu lažne račune i otpremnice u iznosu od oko 750 tisuća kuna s iskazanim porezom na dodatnu vrijednost od oko 150 tisućša kuna. Rusmirović im je prema prijavi platio preko sedam milijuna kuna bez obzira na to što mu nisu isporučile nikakvu robu. Rusmirović je inače u Slavoniji poznat kao dugogodišnji poduzetnik čija se obitelj bavi stočarstvom.

‘Ubijaju’ ih ilegalci s tržnica: HUP od Vlade traži oštrije kažnjavanje preprodaje duhana

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.