Foto: Pixabay

‘PAO’ KONTROVERZNI PODUZETNIK: Spominje se i 20-ak godina mlađa supruga

Autor: Iva Međugorac

Poznati poduzetnik i direktor Dražen Karlovčan iz Đurđevca pravomoćno je osuđen na dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog malverzacija s nekretninama.

Naime, Vrhovni sud prihvatio je žalbu tužitelja te mu nepravomoćnu kaznu u trajanju od godinu dana povisio na dvije godine, a Karlovčan je osuđen za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

U podravskom kraju Karlovčan nosi stigmu kontroverznog poduzetnika, a ujedno je vlasnik koprivničkog Pučkog učilišta te ondašnje autoškole Volan.

U širom djelu javnosti proslavio se zbog čuvene afere Stop u kojoj je oslobođen pošto su tajne mjere okarakterizirane kao nezakonite. U ovom posljednjem slučaju proglašen je krivim radi toga što je u siječnju 2010.godine kao direktor Volana sklopio darovni ugovor sa svojom izvanbračnom suprugom kojoj je darovao nekretninu tvrtke vrijedu 2,6 milijuna kuna, 25-godišnja supruga zauzvrat je otplatila tvrtkin kredit i ostala dugovanja za što je izdvojila nešto više od 900 tisuća kuna, čime je Karlovčan svojoj supruzi omogućio nepripadajuću korist od 1,67 milijuna kuna.

Kod donošenja odluke Vrhovni sud vodio je računa i o tome da je ovaj 50-godišnji poduzetnik višestruko osuđivana osoba.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.