Foto: Marijana Banko / CROPIX *** Local Caption

OVAKO SE SPAŠAVAO ULJANIK! Procurio podatak o plaći stečajnog direktora

Autor: Iva Međugorac

Za pola godine, koliko je proveo na poziciji stečajnog upravitelja Uljanika d.d., Damir Majstorović nagrađen je sa 248.986,56 kuna u bruto iznosu, a još će 14.471 kunu dobiti na ime naknade stvarnih troškova. Inače, na poziciju stečajnog upravitelja Uljanika Majstorović je imenovan odlukom Trgovačkog suda. I njegova primanja temeljena su na odluci pazinskog Trgovačkog suda, odnosno suca Damira Rabara koji vodi stečajni postupak Uljanika, a ta se odluka temelji na Vladinoj Uredbi o kriterijima i načinu obračuna i plaćanja nagrada stečajnim upraviteljima. Prema jednom članku, nagrada stečajnom upravitelju iznosi najviše 795 tisuća kuna, od čega s osnove vrijednosti unovčene stečajne mase prima najviše 630 tisuća, s osnove dodatne nagrade najviše 150 tisuća, a s osnove posebne nagrade najviše 15 tisuća kuna.

Dakle, ne radi se o plaći, nego o nagradi za odrađeni posao, no kad se podijeli s brojem mjeseci koje je proveo radeći na stečaju Uljanika, ispada da će Majstorović u prosjeku biti nagrađen sa 41,5 tisuća kuna u bruto iznosu, što bi, da se radi o plaći u neto iznosu, značilo nešto više od 25 tisuća kuna mjesečno, piše Glas Istre.

“Ugodno sam iznenađen visinom naknade koja je određena za rad stečajnog upravitelja, što samo govori da je to u našoj zemlji jedan vrlo unosan posao”, komentirao je za ovaj medij šef Jadranskog sindikata Boris Cerovac, dodajući kako je bivši stečajni upravitelj svoj posao u Uljaniku shvaćao ozbiljno pa je, za razliku od većine stečajnih upravitelja koji su imenovani po tvrtkama pulske brodograđevne kompanije, svakog dana dolazio u upravnu zgradu i radio na planu oživljavanja brodogradnje.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dnevno (@dnevno.hr) on




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.