wikipedia.org

ODLUKA VLADE: Croatia Airlinesu produljuje se otplata kredita za godinu dana

Autor: S.P./Hina

Vlada je u četvrtak izmijenila odluku o suglasnosti Croatia Airlinesu za kredit kod Hrvatske poštanske banke i Privredne banke Zagreb radi financiranja investicijskog održavanja zrakoplovnih motora, odobrivši uz ostalo produženje otplate za godinu dana.

Ugovor o kreditu za održavanje motora u iznosu od 8,5 milijuna eura Croatia Airlines je podigao kod HPB-a i PBZ-a u proljeće 2018. godine.

Kao krajnji rok raspoloživosti kredita za korištenje tada je određen 30. lipnja 2018. godine, a kao krajnji rok otplate 31. prosinca 2022. godine, objavila je Hina.

Sada se, uz ostalo, krajnji rok otplate pomiče na 30. lipnja 2023. godine.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković objasnio je da je Croatia Airlines zbog problema u poslovanju povezanih s epidemijom Covida 19 zatražila odgodu plaćanja pojedinih obveza iz osnovnog ugovora te planira sklapanje dodatka jedan osnovnom ugovoru o klupskom kreditu iz 2018. godine.

Izmjene se, kako je rekao, prvenstveno odnose na dospijeće i otplatu kredita, način otplate, obračun kamate i kamatno razdoblje, pri čemu ostali bitni uvjeti kredita ostaju nepromijenjeni.

Air France vratio 1,1 milijardu eura putnicima. Uvedeno osiguranje od koronavirusa

 

Autor:S.P./Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.