foto: agroklub.com

Nezavisni seljaci traže odgađanje prijava za potpore zbog širenja koronavirusa

Autor: Dnevno

Nezavisni seljaci Hrvatske u uvjetima širenja koronavirusa od Agencije za plaćanje u poljoprivredi i Ministarstva poljoprivrede traže da se produži rok za prijavu potpora za 2020. godinu do okončanja ugroze koronavirusom i da se uvede moratorij na upis potpora idućih 30 dana zbog sigurnosti poljoprivrednika i djelatnika koji u AGRONET unose zahtjeve.

Proces prijava potpora počeo je prvog ožujka i hodnici agencija gdje se to obavlja su puni poljoprivrednika koji ispunjavaju papirologiju, odnosno na malom prostoru nalazi se velik broj ljudi čime se stvaraju uvjeti za širenje epidemije, napominju u Nezavisnim hrvatskim seljacima.

Upis traje do 31. svibnja, a Nezavisni seljaci traže odgodu do 30. lipnja.

Još prilikom provedbe centralizacije ureda Agencije za plaćanje po županijama, Nezavisni seljaci su upozoravali da to nije dobro, a sada se, kažu, pokazuje i da je opasno da svi poljoprivrednici podnose zahtjeve u istom uredu u jednoj županiji umjesto u svojim općinama.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.