Nedostaju nam kompetentnost, vizija i vodstvo da bismo izišli iz krize

Autor: D.G.

-Pokušavamo biti optimistični no dosadašnja praksa i rezultati rada onih koji bi promjene u Hrvatskoj trebali inicirati i provesti, obeshrabruju, rekao je predsjednik NVK-a, Ivica Mudrinić.

-Hrvatskoj nedostaje kompetentnost, vizija i vodstvo u bolju gospodarsku budućnost. Reforme traže i provođenje nepopularnih mjera i odluka, a za to nema dovoljno hrabrosti. Razina rezigniranosti u Hrvatskoj zabrinjavajuća je, rekao je na početku sjednice Nacionalnog vijeća za konkurentnost Ivica Mudrinić, predsjednik NVK.

Na njoj su sudjelovali i predstavnici Svjetske banke – Peter Harrold, direktor za Središnju Europu i Baltik, Hongjoo Hahm te Sanja Madžarević-Šujster, viša ekonomistica, priopćeno je iz NVK.Tema je bila: Kako potaknuti gospodarski rast?

-Pokušavamo biti optimistični no dosadašnja praksa i rezultati rada onih koji bi promjene u Hrvatskoj trebali inicirati i provesti, obeshrabruju, otvoreno je istupio Mudrinić.

Nacionalno vijeće podržava sve ekonomske mjere koje predlaže Svjetska banka.

– Velik dio njih već je ugrađen u naših 55 preporuka za povećanje konkurentnosti Hrvatske. Dio će biti obuhvaćen i Poveljom razvoja Republike Hrvatske do 2025. godine koju još dovršavamo u suradnji sa svim socijalnim partnerima, a vrlo brzo predstavit ćemo je i hrvatskoj javnosti, zaključio je Mudrinić.

Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.