foto: Hrvatske ceste

NAPOKON SPAJAMO ZEMLJU! Večeras u Dubrovnik slijeće 150 radnika iz Kine: Počinje spajanje čelične konstrukcije Pelješkog mosta

Autor: dnevno

Sto i pedeset radnika kineske tvrtke “China road and construction” koja gradi Pelješki most krenuli su u petak ujutro iz Kine specijalnim avionom prema Dubrovniku gdje bi trebali sletjeti navečer, saznaje Jutarnji list u Hrvatskim cestama.

Među njima je i 100 zavarivača čiji se dolazak nestrpljivo iščekuje kako bi moglo početi spajanje dijelova čelične konstrukcije mosta Pelješca.

Nakon dolaska u Dubrovnik kineski radnici bit će smješteni u jedan hotel gdje će provesti 14 dana u samoizolaciji, a tek potom će biti upućeni na gradilište i započeti s radom.

Zbog pandemije koronavirusa kineski zavarivači nekoliko mjeseci nisu mogli stići na Pelješac zbog čega je došlo do zastoja u tom dijelu radova na mostu. Na gradilištu pelješkog mosta je 29 elemenata čelične rasponske konstrukcije mosta koje će ovi zavarivači spajati. Iz Kine još treba stići 135 elemenata.

Dio njih već je napravljen u kineskim pogonima i oni će kroz nekoliko mjeseci brodovima biti u upućeni u Hrvatsku.

Kao što je poznato, tri djelatnika Hrvatskih cesta nedavno su otišli u Kinu. Nakon što su 14 dana proveli u samoizolaciji, započeli su provoditi posao nadzora kvaliteta izrađenih dijelova konstrukcije. Bez njihova odobrenja elementi konstrukcije ne mogu biti upućeni u Hrvatsku.

Za mjeru skraćenog radnog tjedna prijavilo se tek 345 tvrtki: Upute su nejasne, papirologija prezahtjevna




Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.