Hrvoje Jelavic/PIXSELL

NAPOKON SE OGLASIO: Marić prokomentirao odgodu poreza na nekretnine!

Autor: dnevno.hr

U jeku kritika javnosti na uvođenje poreza na nekretnine od 1. siječnja 2018. godine premijer Plenković je u HRT-ovu Dnevniku rekao da bi odgoda bila najbolje rješenje.

Nakon što je premijer Andrej Plenković odgodio porez na nekretnine po prvi puta se oglasio i ministar financija, Zdravko Marić.

Reporterka N1 Nataša Božić javlja kako je ministar upitan je li u pitanju potpuna odgoda ili povlačenje poreza na nekretnine rekao:”Vidjet ćemo”.

Podsjetimo, u jeku kritika javnosti na uvođenje poreza na nekretnine od 1. siječnja 2018. godine premijer Plenković je u HRT-ovu Dnevniku rekao da bi odgoda bila najbolje rješenje.

“Osluškujemo bilo naroda, mada treba napomenuti da je ovaj porez, u okviru zakona o lokalnim porezima, prošao raspravu u Saboru kao dio paketa porezne reforme još prošle godine. No zaključak razgovora s ministrom financija i drugima u Vladi jeste da je potrebna dodatna pedagogija ne samo građana već i lokalne samouprave jer je cilj ovog poreza da bude prihod samoupravnih jedinica. Radi se o svojevrsnom pojednostavljenju komunalne naknade i spomeničke rente. Prevladava stajalište, nakon dodatne analize, da se predloži odgoda poreza za dogledno vrijeme – dijele ga i naši partneri. Treba pomoći samoupravi i smiriti tenzije. Ovakvi porezi postoje i u drugim zemljama, Hrvatska je u komparativnoj analizi najniža ali s obzirom na kulturu vezanosti za nekretnine i raspravi koja nije pojašnjena – odgoda će biti najbolje rješenje”, kazao je tada Plenković.

Javnost je burno reagirala na premijerovu izjavu, a sve do danas ministar financija je – šutio…

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.