Foto: Julio Frangen

Na doručak…u vinograd! U Zagorju vas čekaju pjenušava iznenađenja

Autor: Sanja Plješa

Nakon koronakrize došlo je doba za nove turističke proizvode. Jedan od njih je Pjenušavi doručak u vinogradu koji se prošle subote održao u vinariji Vuglec na Vuglec bregu u Hrvatskom zagorju. Prvi Pjenušavi doručak u vinogradu održan je prema ideji i u organizaciji Marije Vukelić, koja inače organizira Salon pjenušavih vina Zagreb te Borisa Vugleca, vlasnika Vuglec brega. 

“Ideja nije nova, spavala je u nekoj mapi u računalu, ali je sada došao pravi trenutak za realizaciju tog projekta, i to nakon pauze svih promotivnih događanja, uzrokovane pandemijom koronavirusa, a ususret novim izazovima načina prezentacije i prodaje vina ciljanim kupcima nakon popuštanja mjera”, rekla je Marija Vukelić.

Osim Borisa Vugleca, u organizaciju Pjenušavog doručka u vinogradu uključili su se i poznati zagorski vinari – Boris Drenški Bodren, Hrvoje Petrač i Tomislav Bolfan, mljekara Veronika i mesnica Vugrinec. Taj turistički događaj imao je potporu župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara i  Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije.

Uz pjenušava vina, koja su se točila na početku događanja uz zagorski doručak, na programu je bio  “En primeur zagorskih vina” –premijera jednog novog vina ili nove berbe (posebnog vina po izboru pojedine vinarije). U ovome dijelu programa domaćin Boris Vuglec predstavio je novi brend “Zagorski bregi –  cuvée tradicijskih zagorskih sorti vinove loze, primjerice graševine, kraljevine, zelenog silvanca  i beline.

Vugčec je spomenuo zajedničku ideju svih vinara, a to je da se u Zagorske Brege uključe svi zagorski vinari.

Svatko bi imao svoju etiketu, ali pod zajedničkim imenom i s logom Krapinsko zagorske županije”, naglasio je Vuglec izražavajući nadu da će se ideja uskoro i realizirati.




Tomislav Bolfan premijerno je točio svoj macerirani Sivi pinot orange (2017), Petrač novu Karizmu (2017), a Bodren je ponudio nekoliko svojih slatkih predikatnih vina

Oduševljeni gosti su bili, uz ljubitelje pjenušaca, i sommelieri, vinski novinari, predstavnici županije, prijatelji Salona pjenušavih vina i Vuglec brega te i sam župan Kolar, koji je u ugodnom razgovoru s vinarima prepoznao i neke nove  dobre ideje u kontekstu brendiranja vinske destinacije Zagorje. 

Sljedeći susret vinara i ljubitelja pjenušaca na Pjenušavom doručku održat će se na Plešivici uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije.  




Vlada predstavlja novi paket pomoći: Sindikati i poduzetnici protiv nastavka potpora samo za turizam i promet

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.