Foto: Davor Pongracic / CROPIX

MOGLI BISTE SE IZNENADITI: Ovo je popis donatora koji su Hrvatskoj pomogli usred krize

Autor: Iva Međugorac

Pandemija koronavirusa, ali i zagrebački potres od kojega se šteta još uvijek zbraja pokazali su još jednom po tko zna koji put solidarnu stranu hrvatskog naroda, a osim što se narod solidarizirao, čini se kako su solidarni bili i donatori iz raznih velikih tvrtki i institucija.

Tako je primjerice Zagrebačka banka donilara milijun kuna bolnicama, a uz to osigurano je i dodatnih 380 tisuća kuna za Crveni križ, 4,9 milijuna kuna bolnicama je donirano iz Privredne banke Zagreb, dok je OTP za donacije izdvojio oko 2.9 milijuna kuna, Erste banka je za zdravstvene ustanove izdvojila 1,3 milijuna kuna, a Addiko 200 tisuća kuna.

Atlantic grupa je pak donirala 15 milijuna kuna, a 1,5 milijuna kuna Nexe Grupa. Iz Heinekena je za donacije stiglo 370 tisuća kuna, dok je Porsche Hrvatska donirao 300 tisuća kuna. Tele 2 je donirao 60 tisuća kuna, Hrvatska lutrija 200 tisuća, a HEP 5,2 milijuna kuna koje su osiguranje kroz suradnju s menadžmentom.

Uber je osigurao besplatne vožnje za medicinare, a Loreala je poklonjeno 10 tisuća higijenskih proizvoda, dok je Fortenova osigurala pola milijuna zaštitnih maski. Za kupnju respiratora u zadarskoj bolnici donirali su nogometaši Modrić, Subašić i Vrsaljko, a na popisu donatora je i generalni tajnik Svjetske muslimanske lige Muhammada bin Abdul Karil Al Isse koji je donirao 200 tisuća dolara dok je princ Charles za sanaciju potresa iskeširao napoznati iznos.

Zanimljivo, jedan od poznatih donatora je i sindikalist Vilim Ribić s donacijom od 8857 kuna.

BANDIĆEVA SOLIDARNOST! Pobuna među sindikatima: Najavljuju tužbe zbog ‘otimačine’




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.