screenshot

Ministar Ćorić: ‘Koncept ugradnje razdjelnika nije koncept od kojeg se odustalo’

Autor: dnevno.hr

Govorilo se i o HEP-u i MOL-u

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je naglasio da se neće odustati od ugradnje razdjelnika.

Na pitanje o razdjelnicima, kako će se i kada riješiti njihov problem, Ćorić je odgovorio:

“Još jedan od problema koji su slučajno došli i do ove Vlade, odnosno do mene kao ministra. Prema informacijama s kojima raspolažem oko 102.000 kućanstava ima ugrađene razdjelnike. 50-ak tisuća kućanstava nema ugrađene razdjelnike. Želim naglasiti da ne postoje nedvojbeni dokazi o štetnosti, odnosno o negativnim posljedicama ugradnje razdjelnika. Rješenje ovog problema vidimo u izmjenama i dopunama zakona o toplinskoj energiji i pravilnika kojima ćemo urediti ovo pitanje, tehniku ugradnje, kontrole i niza drugih pitanja po pitanju razdjelnika. Koncept ugradnje razdjelnika nije koncept od kojeg se u ovom trenutku odustalo”, zaključio je ministar.

Govorilo se i o HEP-u i MOL-u.

“U pripremi smo dokumentacije koju ćemo zatražiti od potencijalnih konzultanata da izađu s prijedlozima pred RH”, kazao je Ćorić, dodavši da od njih očekuju pomoć “u procjeni vrijednosti Ine kao kompanije čije dionice želimo otkupiti od mađarskog Mola i pomoć u pronalasku novog strateškog partnera”.

Na pitanje kako će se odabrati najbolji, Ćorić je kazao da će odabir biti utemeljen na planovima koje taj strateški partner ima za Inu kao kompaniju u kojoj se želi promicati prije svega njezina vertikalna integriranost i njezino istraživanje.

Što se tiče prodaja dionica HEP-a kao rješenja za otkup Ine, Ćorić je rekao da ne bi povezivao ta dva procesa.

“Eventualni IP HEP-a je proces o kojem treba promišljati na drugačiji način. U jednoj fazi promišljalo se kako isfinancirati, a ne povećanjem javnog duga, otkup dionica Ine od mađarskog Mola. S vremenom su dozrele neke druge ideje i iznalazak strateškog partnera, posebice u kontekstu činjenice da se energetska pozicija Hrvatske u kontekstu cijele EU, sve je kompleksnija i mislimo da će Ina puno bolje funkcionirati uz potencijalnog strateškog partnera”, rekao je Ćorić za Novu TV.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.