Maruša Stamać: HDZ nije odgovorio, a SDP i HNS žele parafiskalne namete

Autor: Sanja Plješa

Na zahtjev udruge “Glas poduzetnika” političkim strankama da se formalno obvežu na radikalne reforme u poreznoj politici, ukidanje parafiskalnih nameta, osiguranje transparentnosti javnih financija, smanjivanje rashodovne strane proračuna konkretnim mjerama, reformiranje pravosuđa i redefiniranje uloge Državnog inspektorata odgovorilo je 12 stranaka, ali ne i najveća HDZ, kao ni BM365 (Milan Bandić), IDS i Reformisti.

O tom zahtjevu i odgovorima stranaka, u Slobodnoj Dalmaciji je objavljen intervju s Marušom Stamać, koordinatoricom udruge “Glas poduzetnika” koja okuplja više od 100 tisuća poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i zaposlenika privatnog sektora.

Naglasila je kako HDZ nije odgovorio na njihov zahtjev, za što ističe kako je bilo očekivano.  Dodala je kako nisu odgovorili IDS, Reformisti i Stranka Milana Bandića dok je odgovorilo ostalih 12 stranaka kojima je upućen poziv.

Stranke se ne slažu s ukidanjem parafiskalnih nameta

Pozitivan odgovor u cijelosti su dobili od stranaka Domovinski pokret, MOST, Fokus, HSLS, Pametno, Stranka Ivana Pernara, Stranka s imenom i prezimenom i Živi zid, dok su neodređeni odgovor dobili od SDSS-a.

“Milorad Pupovac je poslao generalni e-mail u kojem je napisao da podržava poduzetničke aktivnosti i inicijative, ali nije konkretno odgovorio na naše zahtjeve.
Odgovor smo dobili u 5 do 12 i od Davora Bernardića u ime SDP-a i Restart koalicije u kojem se slažu samo s dva naša zahtjeva u cijelosti, onaj za jakom poreznom reformom i za redefiniranje uloge Državnog inspektorata.

HNS i SDP Restart koalicija nisu za to, a kako smo već istupili prema vladajućim sa zahtjevom za ukidanjem parafiskalnih nameta na koji oni nisu reagirali, očito je da se ni oni ne slažu s tim. Možemo, stoga, reći da mnoge velike stranke nisu za ukidanje parafiskalnih nameta za što se mi svim silama zalažemo”, naglasila je, među ostalim, Maruša Stamać za Slobodnu Dalmaciju.

 




Glas poduzetnika od političkih stranaka traži obećanje da će napraviti šest ključnih reformi, rok za odgovor 15. svibnja




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.