MANJE FISKALIZIRANIH RAČUNA: Ove su djelatnosti najviše pogođene zbog epidemioloških mjera!

Autor: Hina

U Hrvatskoj je prošloga tjedna vrijednost fiskaliziranih računa u svim djelatnostima dosegnula 3,13 milijarde kuna, što je za 10 posto manje nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju najnoviji podaci Porezne uprave objavljeni u ponedjeljak.

U razdoblju od 19. do 25. listopada ove godine u svim djelatnostima je izdano 36,6 milijuna računa, što je za 18 posto manje nego u usporedivom lanjskom tjednu.

Pritom je u djelatnosti trgovine na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala vrijednost fiskaliziranih računa iznosila 2,28 milijardi kuna, što je 3 posto manje nego u istom lanjskom tjednu. U tom je razdoblju izdano 22,3 milijuna računa ili za 13 posto manje.

Istodobno, u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, koja je najviše pogođena strogim epidemiološkim mjerama radi sprječavanja širenja koronavirusa, fiskalizirano je ukupno 206 milijuna kuna ili 42 posto manje nego godinu ranije, a izdano 5,22 milijuna računa ili 29 posto manje.

Na tjednoj razini ukupno fiskaliziran 6 posto manji iznos

U odnosu na drugi tjedan listopada, prošloga tjedna u svim djelatnostima iznos fiskaliziranih računa bio je za 6 posto manji, a broj računa za 1 posto manji.

U odnosu na razdoblje od od 12. do 18. listopada, u trgovini je vrijednost fiskaliziranih računa bila 7 posto manja, dok je broj računa smanjen za 3 posto. U ugostiteljstvu i turizmu, pak, vrijednost računa smanjena je za 7 posto, a broj računa za 3 posto.




Od početka koronakrize vrijednost računa pala za 24,9 milijardi kuna

Od početka koronakrize u Hrvatskoj, u razdoblju od 24. veljače do 25. listopada ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine, fiskalizirano je 116,57 milijardi kuna, što je za 24,9 milijardi ili za 18 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju. Broj fiskaliziranih računa, pak, smanjen je za 25 posto, na 1,27 milijardi.

U trgovini je na godišnjoj razini vrijednost fiskaliziranih računa smanjena za 9 posto, na 82 milijarde kuna, a broj računa za 20 posto, na 758,2 milijuna. U ugostiteljstvu i turizmu vrijednost fiskaliziranih računa manja je za 46 posto te iznosi 12,45 milijardi kuna. Istodobno, broj računa smanjen je za 39 posto, na 189,5 milijuna.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.