Makedonci upozoravaju: Soros ‘muti’ i kod nas!

Autor: D.G.

Nakon što je Glenn Beck optužio milijardera Georgea Sorosa da je u Hrvatskoj, Slovačkoj i bivšoj Jugoslaviji izveo državni udar, o 'mutnim' Sorosevim poslovima u svojoj zemlji progovorili su i makedonski mediji.

Nakon što je najpoznatiji američki teoretičar liberalnih i socijalističkih zavjera usmjerenih protiv SAD-a, Glenn Beck, nedavno na Fox Newsu optužio milijardera i filantropa Georgea Sorosa da je u Hrvatskoj, ali i Slovačkoj i nekadašnjoj Jugoslaviji, izveo državni udar te se sada okrenuo SAD-u, o ‘mutnim’ Sorosevim poslovima u svojoj zemlji progovorili su i makedonski mediji.

Portal Wire Update prenosi kako je makedonska internacionalna novinska agencija MINA u petak objavila informacije o navodnom Sorosevom političkom utjecaju u Makedoniji.

U članku MINA piše kako su Sorosevi poslovi vrlo poznati u Makedoniji. U nastavku se objašnjava kako je Institut Otvorenog društva koji predvodi Vladimir Milcin u 100-postotnom vlasništvu Sorosa koji je ujedno i njegov najveći financijer. Više od desetak nevladinih organizacija također je osnovao ovaj Amerikanac mađarskog porijekla, a jedna od najpoznatijih je Građani za europsku Makedoniju, izvještava MINA. Ta organizacija, nastavlja MINA, baš kao i Institut Otvorenog društva, javno zagovara promjenu imena zemlje te konstatno napada bilo koju vlast u kojoj nema Sorosevih podobnika.

MINA piše i kako zadnju nevladinu organizaciju koju je osnovao Soros – Makedonski centar za europsko obrazovanje, vodi Ljiljana Šekerinska, sestra potpredsjednice Vlade Republike Makedonije Radmile Šekerinske.

Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.