Pixabay

Lufthansini zrakoplovi svakodnevno lete na liniji Muenchen – Zagreb

Autor: Sanja Plješa/Dnevno

Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa je potkraj ljetnog reda letenja prekinula promet prema jadranskim zračnim lukama Puli, Zadru, Splitu i Dubrovniku te će u ovogodišnjem zimskom redu letenja imati tek jednu liniju prema Hrvatskoj, između Muenchena i Zagreba.

Nakon izbijanja globalne pandemije Lufthansa je ponovno uvela liniju Muenchen – Zagreb, no ista nije prometovala svakodnevno već tri do pet puta tjedno, čak i u srpnju i kolovozu.

Od 24. listopada Lufthansa u svom rezervacijskom kalendaru nudi svakodnevne letove na ovoj liniji, čime se putnicima iz Zagreba omogućuju brojne konekcije preko huba u Muenchenu prema odredištima u Europi i svijetu, objavio je Croatian Aviation.

Lufthansa će na ovoj liniji koristiti zrakoplove manjeg kapaciteta, tipa CRJ900, koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 90 sjedala.

Podsjećamo, kompanija je nakon izbijanja pandemije u potpunosti otkazala liniju Frankfurt – Zagreb i na njoj nije prometovala od prošle zime. Prvi je let najavljen za proljeće 2021. godine.

Uz jedno presjedanje u Muenchenu moguće je nastaviti putovanje prema nizu destinacija u Europi, dok su kod long-haul letova dostupne destinacije poput New Yorka, Chicaga, Toronta, Montreala, San Francisca, Bangkoka i Seula.

Njemačka nacionalna aviokompanija u studenom će prometovati na ovoj liniji u ranim popodnevnim satima, tek nam preostaje za vidjeti hoće li Lufthansa, sukladno bookingu, otkazati određene polaske. Ova je kompanija od početka izbijanja globalne pandemije prometovala prema hrvatskim odredištima sukladno najavljenom redu letenja, bez ad-hoc otkazivanja.




Autor:Sanja Plješa/Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.