Tomislav Miletic/PIXSELL

Kujundžić najavio kako namjerava vratiti dio velikog duga u zdravstvu!

Autor: Hina

Zdravstveni sustav trenutno je opterećen ukupnim dugom od 8,2 milijarde kuna, od čega dospjeli dugovi iznose oko četiri milijarde kuna

Ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je u petak kako će od 1,1 milijarde kuna, koliko je zdravstvo dobilo kroz rebalans proračuna, 870 milijuna kuna u iduća dva tjedna biti plaćeno za dugove veledrogerijama.

Od toga 670 milijuna kuna ide kliničkim bolnički centrima i kliničkim bolnicama, a 200 milijuna kuna županijskim bolnicama, ravnopravno i prema izvršenosti posla, rekao je Kujundžić u Opatiji, gdje je sudjelovao na kongresu “Zdravlje i zdravstvena zaštita 2015-2030. Futur Z”.

Zdravstveni sustav trenutno je opterećen ukupnim dugom od 8,2 milijarde kuna, od čega dospjeli dugovi iznose oko četiri milijarde kuna. Po zadnjim podacima, dugovi veledrogerijama iznosili su krajem kolovoza tri milijarde kuna, među kojima su 2,4 milijarde dospjelih obveza.

Novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti, koji je u izradi, Ministarstvo zdravstva idući će tjedan uputiti na očitovanje Vladinom Uredu za zakonodavstvo, a nakon toga će biti upućen u e-savjetovanje, najavio je Kujundžić.

Dodao je kako će tijekom mjesec dana e-savjetovanja svi moći uputiti svoje primjedbe na prijedlog zakona, koji bi se u drugoj polovici prosinca trebao naći pred zastupnicima u Hrvatskom saboru.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.